Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Начальник буковинської поліції Віктор Нечитайло взяв участь у спільний нараді з профільними підрозділами щодо впровадження проєкту «Офіцер безпеки»
Опубліковано 22 грудня 2023 року о 09:05

В Чернівецькій обласній військовій адміністрації відбулася зустріч представників влади, поліції та освітян. Керівник буковинської поліції спільно із заступницею начальника ОВА Юлією Грицку-Андрієш, директоркою Департаменту освіти і науки Оксаною Сакрієр та начальником Управління поліції охорони Михайлом Романюком обговорили перспективи впровадження проєкту, ініційованого МВС, а також визначили шляхи його реалізації. Мета цієї програми – створення безпекового середовища на території закладів загальної середньої освіти Буковини.

За задумом проєкту, у кожній школі повинен бути офіцер поліції, який відповідатиме за безпеку учасників освітнього процесу. Зокрема, поліцейський має здійснювати пропускний режим у заклади освіти, контроль за відеонаглядом, щоб унеможливити доступ на їх території сторонніх осіб, а також потрапляння у школи небезпечних предметів. 

Крім цього, поліцейські будуть стежити за правопорядком у закладі, а також проводити заходи щодо недопущення протиправних дій. 

На нараді учасникам було повідомлено про зміни, які стосуються перебування осіб в укриттях шкіл у період повітряних тривог. Відтепер у сховищах навчальних закладів під час освітнього процесу повинні перебувати виключно учасники навчального процесу. 

Незабаром на Буковині пройде конкурсний відбір кандидатів на посади «Офіцерів безпеки», після завершення якого поліцейські будуть відряджені для проходження спеціального навчання. Відтак –  правоохоронці  будуть призначені на посади «Офіцерів безпеки» у школах та приступлять до виконання своїх службових обов’язків.

Під час спільної зустрічі полковник поліції Віктор Нечитайло наголосив на важливості посади поліцейського у школах, особливо у воєнний період. Адже тут середню освіту також здобувають діти уразливих категорій, зокрема, ті, які переїхали проживати сюди з окупованих територій. Тому ефективність впровадження цього проєкту для психічного та фізичного здоров’я учнів, – надто важлива!

–    «Школа – територія безпеки». Поліція є одним із ініціаторів і виконавців запровадження та реалізації проєкту «Офіцер безпеки». Наша спільна робота профільних підрозділів полягає у здійсненні комплексу заходів для безпечного середовища учасників навчального процесу, – сказав під час наради начальник ГУНП в Чернівецькій області Віктор Нечитайло. 

Представники Чернівецької обласної військової адміністрації підтримали запровадження нововведення та зі своєї сторони пообіцяли всіляко сприяти в ефективній реалізації проєкту «Офіцер безпеки».

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux