Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція припинила діяльність організованої злочинної групи наркоділків з Буковини
Опубліковано 08 серпня 2018 року о 09:10

Четверо молодих чернівчан збували амфетамін і канабіс через мережу Інтернет за допомогою закладок. Старшому зловмиснику нещодавно виповнилося 25 років, наймолодшому – лише 17. Під час обшуків правоохоронці вилучили у зловмисників наркотиків на півмільйона гривень.

Співробітники Управління протидії наркозлочинності Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області з’ясували: організатором протиправної схеми виступив 22-річний житель Чернівців. З метою збагачення парубок створив і адміністрував групу в месенджері «Telegram» (@CacaoWhite), через яку й реалізовував свій незаконний товар. Посилання на групу активно «рекламувалося» у місцях перебування чернівецької молоді. Клієнти наркоділка перераховували йому кошти на електронні гаманці. Як встановили поліцейські, обіг грошей лише на одному з електронних гаманців за рік склав понад мільйон гривень.

Решта троє учасників злочинної групи розкладали закладки з наркозасобами на території Чернівців. Спілкування та вирішення «робочих» питань порушники здійснювали через спеціально створений чат у месенджері «Telegram».

Працівники Управління протидії наркозлочинності спільно зі слідчими детективами провели кропітку роботу й встановили особи всіх учасників протиправної схеми. Спільно із спецпідрозділом КОРД оперативники УПН затримали злочинців.

Під час обшуків поліцейські вилучили у затриманих психотропну речовину «амфетамін», наркотичний засіб «канабіс» (шишки), електронні ваги із залишками порошкоподібної речовини, зіп-пакети з амфетаміном та інші речові докази, що вказують на причетність фігурантів до протиправної діяльності. Крім цього, правоохоронці вилучили велику суму незаконно отриманих коштів у гривнях та в іноземній валюті. На майно наркоділків накладено арешт.

Затриманим уже оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Наразі проводяться слідчі дії, поліція встановлює канали надходження наркотичних засобів і психотропних речовин, а також інших осіб, причетних до вказаної злочинної діяльності.

Протидія наркозлочинності завжди була і залишається пріоритетним завданням керівництва Національної поліції України та Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області.

Коментар: Микола Купчанко - т.в.о. начальника Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Чернівецькій області

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux