Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Наш шериф»: буковинські школярі через малюнок передали своє бачення роботи поліцейських офіцерів громад
Опубліковано 28 травня 2024 року о 09:10

У 2018 році в Україні почав діяти один з найуспішних безпекових проєктів – «Поліцейський офіцер громади», покликаний цілодобово захищати безпеку громадян. Так, понад два роки  Чагорську територіальну громаду, яка об’єднує 4 села та налічує понад 13 тисяч населення, обслуговують двоє поліцейських офіцерів громади, Сергій Бойчук і Валентин Малованюк. Напередодні відзначення дня Поліцейського офіцера громади на території Буковини відбулася низка заходів за участі правоохоронців і школярів. 

Зокрема, вихованці Чагорського ліцею подарували поліцейським офіцерам громади, Сергію Бойчуку та Валентину Малованюку малюнки, які підготували заздалегідь. Через свої роботи діти намагалися передати своє бачення роботи правоохоронців під умовною назвою «Наш шериф». У відповідь – поліцейські вручили дітям брендовані футболки та кепки з надписами «Помічник шерифа».

–    Я працюю у Чагорській територіальній громаді з квітня 2022 року та разом з колегою обслуговую жителів чотирьох сіл. Я особисто знайомий з кожним жителем громади, тому при потребі люди одразу телефонують мені напряму, що дозволяє оперативніше відреагувати на проблему та її вирішення. Безпека дітей завжди була в пріоритеті роботи правоохоронців. Тому ми систематично проводимо із наймолодшими буковинцями різноманітні превентивні заходи, – каже Сергій Бойчук, поліцейський офіцер Чагорської територіальної громади.

Безпека кожного буковинця напряму залежить від працівників поліції, які цілодобово працюють на території громади. Результат їхньої діяльності очевидний,переконані місцеві жителі.

–    З того часу, як ПОГи запрацювали у  нашій громаді, безпекова ситуація значно покращилася. Тісна співпраця поліції, місцевої влади та людей дає свої результати. Жителі громади особисто знають обох поліцейських офіцерів громади. Для створення належних умов праці ми закупили їм два автомобілі, обладнали всім необхідним приміщення, де є два кабінети, встановили камери спостереження по усьому периметру села. Ми і надалі працюємо над вдосконаленням та покращенням умов роботи поліцейських, від яких залежить безпека у громаді, – говорить Георгій Коблюк, голова Чагорської територіальної громади.

–    Правове виховання підростаючого покоління, особливо у воєнний період, важливе. Авторитет, який завоювали наші поліцейські, дуже високий. Як тільки ПОГи під’їжджають до школи, діти одразу біжать до них назустріч та розмовляють на будь-які теми. Це говорить про довіру населення до роботи правоохоронців, – розповідає Графіна Мінтенко, начальник відділу освіти Чагорської територіальної громади.

–    Це кваліфіковані фахівці та професіонали своєї справи, які здатні прийти на допомогу 24 на 7. ПОГи цілодобово, удень та вночі, знаходяться на території громади, тому у будь-який час готові належно реагувати на заклики жителів про допомогу, – каже Аліна, місцева жителька.

Учні Чагорського ліцею на знак поваги та пошани праці поліцейських громади підготували привітання: намалювали малюнки на теми: «Поліцейський громади очима дітей», «Я у безпеці», «Наш шериф». Учасникам конкурсу поліцейські вручили брендовані футболки, кепки з надписами «Помічник шерифа» та разом сфотографувалися.

–    Дуже приємно отримувати подарунки від дітей, а ще приємніше дарувати їх. Сьогодні ми відзначили усіх, хто долучився до конкурсу. Діти старалися, отож, отримали сюрпризи, – підсумовує Сергій Бойчук, поліцейський офіцер Чагорської територіальної громади.

Нагадаємо, в Україні 28 травня відзначається День поліцейського офіцера громади в Україні. Головне завдання ПОГа – орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт із мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, вчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень. 

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux