Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Національна поліція України активно співпрацює з міжнародними організаціями задля протидії торгівлі людьми
Опубліковано 30 липня 2022 року о 09:20

Про це розповів  під час брифінгу в Media Center Ukraine  т.в.о. начальника Департаменту міграційної поліції  Національної поліції України Юрій Пархоменко. 

Нові виклики, з якими зіштовхнулася Україна після повномасштабного вторгнення рф, створили загрозу потрапляння у ситуацію торгівлі людьми практично всіх соціальних груп населення.

Серед потенційних груп ризику – вимушені переселенці або евакуйовані із зон бойових дій та тимчасово окупованих територій, діти та громадяни,  примусово вивезені на територію рф.

«Для профілактики вчинення цієї категорії злочинів з початку повномасштабного вторгення росії ми взяли участь у двох загальноєвропейських операціях по боротьбі з торгівлею людьми. Вперше представник Національної поліції України  взяв участь в роботі координаційного штабу. Це дає нам можливість більш дієво налагоджувати взаємодію з європейськими колегами, швидше отримувати інформацію щодо будь-яких злочинів, вчинених щодо наших громадян»,- повідомив Юрій Пархоменко. 

Національна  поліція налагодила  платформу  з  Європолом, через  яку здійснюється оперативний обмін інформацією щодо можливих фактів торгівлі людьми відносно громадян України, тимчасово переміщених до Європи. 

«У нас є постійний контакт з європейськими колегами. На даний момент є 49 повідомлень, тільки три повідомлення підтвердилось,  були розпочаті кримінальні провадження - йдеться використання праці громадян на одній із тютюнових фабрик та втягнення в жебрацтво. Європейська поліція плідно працює в цьому напрямку, ми взаємодіємо і докладаємо максимальних зусиль для захисту  наших громадян за кордоном», - зазначив спікер.

Попередження та боротьба з торгівлею дітьми й іншими злочинами щодо дітей перебуває у фокусі Національної поліції України.

Відтак працівники Департаменту міграційної поліції провели кілька відряджень за кордон та перевірили умови, в яких перебувають діти, евакуйовані з місць проведення бойових дій.

«Ми відвідали декілька дитячих закладів  у Польщі, евакуйованих з України. Зокрема, у осередку Осса Лодзінського  воєводства, де знаходиться близько 1000 наших дітей, які потребують догляду та постійної нашої пильності. Провели бесіди, почули всіх вихователів, поспілкувалися з керівництвом закладу, визначили  загрози, які можуть бути актуальними на даний час. Також  відвідали дитячі заклади у місті Лодзь. Дітям надається уся необхідна допомога», - розповів Юрій Пархоменко.

Також  спікер повідомив, що поліцейські  перевірили умови перебування українців в центрах прийняття біженців у Іспанії та Молдові.

Управління комунікації

Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux