Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Не розгубись у темряві»: у Чернівцях поліцейські продовжують проводити інтерактивні заняття з учнями
Опубліковано 16 листопада 2023 року о 15:46

На Буковині триває Всеукраїнська акція щодо інформування дітей про правила поведінки у темну пору доби. Так, у рамках цього проєкту, сьогодні, 16 листопада, ювенальні поліцейські ГУНП в Чернівецькій області спільно з вихователем безпеки і вчителями провели тематичний урок у чернівецькому багатопрофільному ліцеї №4. 

Зокрема, під час зустрічі поліцейські розповіли дітям про необхідність світлоповертальних елементів на одязі, правила поведінки у громадських місцях у воєнний період, алгоритм дій під час повітряної тривоги, дотримання Правил дорожнього руху та роздали учням листівки з відповідним матеріалом.

Також діти разом з поліцейськими детально розібрали найтиповіші порушення Правил дорожнього руху, а також з’ясували, як зробити дітям так, щоб їх помічали водії у темряві. 

–    Ювенальні поліцейські ГУНП в Чернівецькій області разом із спеціалістом безпеки навчального закладу провели захід для дітей. Ми розповіли, як правильно одягатися у темну пору доби. Зокрема, діти повинні мати на одязі так звані флікери: це світлоповертальні елементи у вигляді стрічок, браслетів чи наліпок. Також  рекомендуємо школярам носити жилетки та використовувати спеціальні ліхтарики, – каже інспектор сектору ювенальної превенції Чернівецького районного управління поліції Єлізавета Довгань.

Нагадуємо, зона видимості пішоходів на дорозі залежить від кольору одягу та наявності на ньому рефлективних елементів. Людину з флікером водій зможе побачити за 130 метрів, у білому – 55 метрів. 

–    Діти у нас самостійні. У цьому віці вони відвідують секції і гуртки. Тому важливо нагадати учням, як поводити себе у темряві. Чим більше таких пізнавальних заходів, тим більш свідомі діти про правила поведінки у темну пору доби, – сказала Анастасія Кедь, вчителька чернівецького багатопрофільного ліцею №4.

Під час зустрічі учні взяли участь у вікторині з поліцейськими. Школярі поділилися на декілька груп та на плакатах мали зобразити яскравими кольорами картинки, підписати під ними правила поведінки дітей у темну пору доби. Потім учні презентували свої роботи та аргументували свої дописи.

–    Такою вікториною ми зміцнили здобуті знання учнями, вони опанували ці навички. Ми запропонували їм інтерактивний метод, діти справилися із завданням і продемонстрували своє бачення трьох основних правил, як бути поміченими у темряві, – говорить Родіка Тіміш, вихователь безпеки. 

Діти проявили неабиякий інтерес до спілкування на цю тему з правоохоронцями.

–    Я дізнався, що потрібно увечері з собою носити ліхтарики, помітні речі та не спілкуватися із незнайомцями, – каже Ігор, учень 7 класу чернівецького багатопрофільного ліцею №4.

–    Такі заходи необхідні, щоб знати, як поводитись, у будь-яких небезпечних ситуаціях, – сказала Ангеліна, учениця 7 класу чернівецького багатопрофільного ліцею №4.

Превентивні заходи, які покликані поінформувати дітей про потенційну небезпеку та убезпечити учасників дорожнього руху від виникнення аварійних ситуацій, поліцейські з освітянами мають намір провести і в інших буковинських навчальних закладах.


Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux