Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Не замовчуй булінг!»: ще один інтерактивний захід із учнями провели буковинські поліцейські
Опубліковано 07 жовтня 2024 року о 14:10

Цього разу зустріч інспекторки сектору служби освітньої безпеки ГУНП в Чернівецькій області відбулася із десятикласниками Молодіївської гімназії. Поліцейська Ольга Усенко в ігровій формі поспілкувалася із дівчатами та хлопцями про види цькування, його форми та прояви.

Відповідно до умов гри, діти поділилися на дві команди. Поліцейська запропонувала розглянути умовну ситуацію, згідно із якою учні нібито створюють у соціальній мережі сторінку, на якій роблять негативні та неправдиві дописи про свого однокласника. Школярі поділилися на групи: «жертва», «спостерігач», «захисник». 

Тому відповідно до своєї ролі, діти повинні були обрати правильну відповідь того, як варто діяти у кожній ситуації. Поліцейська перевірила  результати інтерактивного уроку та підсумувала отримані дітьми бали: команди набрали однакову кількість. 

Укінці заходу інспекторка сектору служби освітньої безпеки ГУНП в Чернівецькій області сержант поліції Ольга Усенко нагадала дітям, що булінг не можна замовчувати у будь-яких проявах, а обов’язково звертатися за допомогою до поліцейських, батьків, вчителів і друзів. 

Старшокласники охоче взяли участь в інтерактивній грі, запропонованою поліцейською, більшість з них правильно виконали поставлене завдання, а де були сумніви – обговорили поліцейською Ольгою Усенко. 

–    З цієї гри я зробила висновок, що про булінг ніколи не варто мовчати. Ми повинні про такі факти говорити вголос з дорослими та представниками відповідних служб, щоб вони могли правильно реагувати на такі прояви, – говорить ліцеїстка Анна. 

–    У нашому ліцеї працює інспектор освітньої безпеки, до якої ми в  будь-який момент можемо звернутися за допомогою, коли виникають проблемні питання, – каже ліцеїст  Іван.

Нагадаємо: Молодіївський ліцей – один із дев’яти освітніх закладів Буковини, де вже працюють СОБи і територію яких обслуговує ГУНП в Чернівецькій області. Вже більше місяця як триває навчальний рік, тому поліцейські проводять профілактичні заходи на теми, що хвилюють та цікаві дітям різного віку.


Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux