Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Буковині поліцейські повідомили про підозру організатору незаконного перетину кордону ухилянтами
Опубліковано 16 вересня 2022 року о 10:00

Співробітники відділення № 4 (м. Герца) Чернівецького райуправління поліції встановили обставини протиправної діяльності жителя району, який разом зі спільницями допомагав ухилянтам від мобілізації нелегально перетинати державний кордон України. Зловмисникам загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Під час досудового розслідування слідчі поліції з’ясували, що 44-річний житель Красноїльська вирішив збагатитися за рахунок чоловіків, які намагаються уникнути мобілізації та втікають за межі України. До реалізації своїх злочинних планів буковинець долучив ще двох жительок Сторожинця, віком 31 і 35 років.

Підшукавши двох молодиків, які хотіли нелегально виїхати з України, зловмисники доставили їх до кордону з Румунією, провели інструктаж щодо алгоритму незаконного його перетину та допомогли покинути територію нашої держави. Вартість такого переправлення становила 1500 євро.

Однак потрапити до сусідньої країни порушники так і не змогли – їх викрили прикордонники.

За результатами досудового розслідування слідчі поліції повідомили організатору злочину про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Аналогічні підозри поліцейські раніше вже повідомили спільницям чоловіка, а також скерували до суду обвинувачення.
Окрім цього, співробітники поліції задокументували спробу 44-го зловмисника підкупити поліцейських. Будучи засудженим за надання хабаря службовій особі, буковинець невдовзі знову намагався підкупити представника влади. Зокрема, таким чином він днями намагався уникнути відповідальності за порушення Правил дорожнього руху і надав поліцейському 100 доларів США неправомірної вигоди.

За цим фактом правоохоронці повідомили порушнику про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.
Процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях здійснював Герцаївський відділ Чернівецької окружної прокуратури.

Буковинські поліцейські спільно з представниками інших правоохоронних органів продовжують забезпечувати правовий режим воєнного стану, здійснюють комплекс заходів для дотримання законності, викриття зловмисників і притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux