Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські вилучили у чернівчанина майже три тонни контрафактного алкоголю
Опубліковано 18 лютого 2022 року о 10:00

Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури правоохоронці провели низку обшуків у фігуранта. Внаслідок проведених заходів поліцейські виявили у нього понад 2700 літрів готової фальсифікованої алкогольної продукції, 2000 літрів сировини для її виготовлення та інші докази протиправної діяльності. Загальна сума вилученого – понад мільйон гривень.

Здійснюючи комплекс заходів по боротьбі із незаконним обігом тютюнових і алкогольних виробів, у січні цього року дільничні офіцери Чернівецького районного управління поліції задокументували незаконні дії 41-річного місцевого жителя. Правоохоронці встановили: чернівчанин облаштував у власному помешканні підпільне виробництво фальсифікованої алкогольної продукції. За цим фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження.

Вчора, 16 лютого, слідчі поліції та співробітники обласних Управлінь превентивної діяльності та внутрішньої безпеки Нацполіції із залученням силової підтримки роти поліції особливого призначення ГУНП в Чернівецькій області провели санкціонований обшук за місцем проживання фігуранта. Так, у будинку та гаражі чернівчанина поліцейські виявили підпільний цех з виробництва контрафактного алкоголю.

Унаслідок здійснення спеціальних поліцейських заходів правоохоронці вилучили у порушника сировину, ємності, підроблені бирки з назвами спиртних напоїв, а також обладнання для виробництва фальсифікованої алкогольної продукції. 

Попередня вартість вилученого становить понад мільйон гривень.

Кримінальне провадження розслідується за статтею 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу  України.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Чернівецька окружна прокуратура.

Нагадаємо, основна мета всеукраїнської операції «Акциз» – припинення нелегального розповсюдження підакцизної продукції без сплати податків. Акція розпочалася 1 листопада минулого року та за ініціативою голови НПУ продовжена до 31 березня 2022 року. 

Коментує: Сергій АНТОНЮК - начальник управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux