Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі буковинської поліції завершили розслідування травмування чернівчанина
Опубліковано 05 жовтня 2020 року о 15:46

Нагадаємо, в ніч з 9 на 10 червня 42-річний житель Чернівців отримав численні тілесні ушкодження під час конфлікту з сусідами. Поліцейські відразу встановили всіх учасників інциденту, призначили необхідні криміналістичні експертизи та провели розслідування обставин події. Зловмиснику, який травмував потерпілого, загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

На підставі первинної інформації слідчі ГУНП в Чернівецькій області кваліфікували подію за ознаками частини 2 статті 15 (Замах на злочин) і частини 1 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування здійснювала група слідчих, до складу якої ввійшли співробітники слідчих підрозділів ГУНП і Шевченківського відділення поліції.

Для надання правової оцінки діям учасників інциденту, поліцейські провели низку слідчих і процесуальних дій, отримали покази потерпілого та свідків, а також призначили більше десятка судових експертиз.

За результатами проведеної роботи правоохоронці з’ясували, що тієї ночі 42-річний чернівчанин вийшов у двір багатоквартирного будинку, в якому мешкає. На вулиці у нього виникла суперечка з 58-річним сусідом через тривалі неприязні стосунки. Сусід розповів про інцидент своєму 31-річному синові і той вирішив силою припинити конфлікт.

Взявши з собою рушницю, молодий чоловік ударив прикладом потерпілого по голові, завдавши йому тяжкі тілесні ушкодження. Коли від нанесеного удару потерпілий упав на землю, нападник продовжував його бити й наніс численні садна, синці та рани, які є легкими тілесними ушкодженнями.

Взявши до уваги отриману додаткову інформацію та результати судово-медичних експертиз, слідчі змінили кваліфікацію кримінального провадження з частини 2 статті 15 (Замах на злочин) і частини 1 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України на частину 1 статті 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Поліцейські повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні вказаного кримінального правопорушення та склали обвинувальний акт, який направили до суду для розгляду.

Наразі обвинувачений перебуває під домашнім арештом із застосуванням електронного засобу контролю.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux