Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Офіцери Служби освітньої безпеки поліції Буковини розпочали роботу у навчальних закладах області
Опубліковано 02 вересня 2024 року о 18:25

Сьогодні, 2 вересня, у закладах освіти Чернівецької області відбулися заходи, присвячені початку нового навчального року. Під час урочистостей представили інспекторів СОБ, які  забезпечуватимуть належний рівень безпеки в закладах освіти, дбатимуть про правопорядок під час навчального процесу, а також здійснюватимуть превентивну роботу з дітьми.  

-    Усього в Чернівецькій області проєктом Служба освітньої безпеки охоплено 49 шкіл. Відбір на заміщення вакантних посад проводився, як із діючих поліцейських, так із цивільних громадян. До виконання службових завдань у навчальних закладах регіону уже приступили дев’ять офіцерів СОБ ГУНП області. Усі  вони пройшли спеціальне посильне навчання та опанували навички необхідні для ефективної роботи з дітьми, - говорить начальник сектору організації служби освітньої безпеки ГУНП в Чернівецькій області Сергій Платаш. 

Інспектор СОБ – це фахівець з питань безпеки в освітньому закладі, який знаходитиметься у навчальному закладі на постійній основі та виконуватиме правоохоронну, наставницьку і просвітницьку функції.

Зокрема, заступник начальника Чернівецького районного управління поліції Роман Мельничук під час урочистостей представив колективу та учням Коровійського ліцею Чернівецької міської ради офіцера СОБ Олександра Сергійовича Чопика. 

-    Для мене велика честь бути частинкою вашої шкільної родини.  Моє завдання, як інспектора Служби освітньої безпеки полягатиме не тільки в реагуванні на правопорушення за участю дітей, а й в превентивній роботі для того, аби таких випадків більше не траплялося. Безпека в школі для мене найвищий пріоритет. Ми всі одна велика команда, і спільними зусиллями ми зможемо зробити наш ліцей більш безпечнішим, - каже Олександр Чопик.

У приміщеннях навчальних закладів Буковини, де працюють інспектори СОБ облаштовані робочі кабінети, які забезпечені необхідною оргтехнікою та умовами для службової діяльності поліцейських.

-    Пишаємося тим, що наш ліцей увійшов в перелік закладів загальної середньої освіти в яких працюватимуть спеціалісти Служби освітньої безпеки, адже це безпосередня практична робота на місці, яка допомагатиме нам, педагогам працювати з дітьми та створювати безпечне освітнє середовище для кожного учасника освітнього процесу. Співпраця із Службою освітньої безпеки ГУНП в Чернівецькій області буде максимально практична і якісна, - зауважила директорка Коровійського ліцею Чернівецької міської ради Ольга Лупуляк.  

Враженнями щодо впровадження безпекового проєкту також поділилися батьки школярів:

-    Для кожного із батьків безпека дитини найважливіша. Цей проєкт дозволить нам бути впевненими, що наші діти знаходяться у безпеці, з ними нічого поганого не трапиться, а на територію навчального закладу не потрапить ніхто сторонній. Ми дуже задоволені тим, що у ліцеї наших дітей захищатимуть та охоронятимуть спеціалісти Служби освітньої безпеки. Щиро дякуємо поліцейським Чернівецької області за надзвичайно важливу працю, за те, що захищаєте та допомагаєте нашим дітям.  

Офіційні представлення офіцерів СОБ ГУНП в Чернівецькій області сьогодні відбулися також у начальних закладах Сторожинця, Глибоки, Вижниці, Хотина, Чорнівки, Волоки, Молодії, Мілієва. 

Нагадаємо: проєкт під назвою «Офіцери служби освітньої безпеки» реалізується за ініціативи керівництва держави за участі Міністерства освіти та науки України, Міністерства внутрішніх справ і Національної поліції. Його мета - захистити дітей у школах в умовах повномасштабної війни й створити безпечне середовище після війни. 


Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux