Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Олексій Сергєєв: МВС активно розвивається та працює над підвищенням рівня взаємосумісності з НАТО
Опубліковано 12 вересня 2024 року о 12:20

На цьому заступник Міністра внутрішніх справ України Олексій Сергєєв наголосив під час зустрічі з помічником Генерального секретаря НАТО з питань операцій Томасом Гоффусом. У складі іноземної делегації також був присутній Патрік Тернер – новопризначений Старший представник НАТО - Голова Представництва НАТО в Україні. 

Олексій Сергєєв розповів партнерам про те, що наразі четверту частину особового складу Сил оборони держави складають саме органи системи МВС - Національна гвардія України, Національна поліція України та Державна прикордонна служба України.


«Наші військові формування пліч-о-пліч зі Збройними Силами України боронять державу, мають свої ділянки оборони і несуть за них повну відповідальність. Разом з цим, органи системи МВС беруть участь у документуванні і ліквідації наслідків щоденних ворожих обстрілів по цивільній інфраструктурі країни. Незважаючи на участь у бойових діях, МВС активно реформується задля досягнення стратегічної мети– стати державою-членом НАТО», - зазначив Олексій Сергєєв.

Міністерство внутрішніх справ України працює над реалізацією Плану заходів, спрямованих на виконання Комплексного стратегічного плану реформування органів правопорядку як частини сектору безпеки і оборони України на 2023-2027 роки, який є важливим кроком на шляху до євроатлантичної інтеграції України. 

В рамках реалізації проєктів Комплексного пакету допомоги Україні Заступник Міністра внутрішніх справ України окреслив пріоритетні завдання. Це робота з посилення потенціалу і спроможностей МВС у сфері розмінування та відновлення зруйнованої інфраструктури, медична і психологічна реабілітація військовослужбовців, оскільки відомство є другим органом у державі за кількістю поранених Захисників та Захисниць після Міністерства оборони.

«Ми маємо велику зацікавленість і готові долучитися до усіх проєктів НАТО, спрямованих на досягнення взаємосумісності органів системи МВС з відповідними відомствами держав-членів НАТО та посилення обороноздатності країни. Зокрема, це участь у роботі Спільного центру Україна–НАТО з аналізу, підготовки та освіти», - зазначив Олексій Сергєєв.

Своєю чергою, помічник Генерального секретаря НАТО Томас Гоффус запевнив,  що представники НАТО продовжуватимуть нарощувати свою підтримку органів системи Міністерства внутрішніх справ.

Наприкінці зустрічі сторони домовилися про подальшу плідну співпрацю і консолідацію зусиль у впровадженні Дорожньої карти взаємосумісності та забезпеченні потреб МВС через діючі механізми підтримки НАТО для України.

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux