Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оперативна обстановка в Чернівецькій області з 17.06.2019 по 23.06.2019
Опубліковано 24 червня 2019 року о 17:09

Упродовж минулого тижня оперативна обстановка на Буковині залишалася стабільною.

З 17-го по 23-є червня до поліції Чернівецької області надійшло 2141  звернення громадян.

З них 241 повідомлень мали ознаки кримінальних правопорушень.

По гарячих слідах поліцейські встановили 191-го злочинця.

Під час досудового розслідування:

- по 67-ми кримінальних правопорушеннях особам повідомлено про підозру.

- 45 обвинувальних актів скеровано до суду.

Зокрема, працівники Чернівецького відділу поліції оперативно розшукали крадія. 36-річний мешканець Герцаївського району викрав із салону маршрутного автобуса пакет з особистими речами, який власниця необачно залишила без нагляду. За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, проводиться досудове розслідування.

Також, працівники Новодністровського відділення поліції спіймали на гарячому крадія електрокабелю. 24-річний місцевий житель незаконно проник на територію адміністративної будівлі недіючого підприємства, демонтував 100 метрів кабелю та підготував його до викрадення, але правоохоронці завадили його протиправним діям. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 3 статті 185 (Крадіжка) та частини 2 статті 15 (Замах на злочин) Кримінального кодексу України.

В області активно здійснюється боротьба з незаконним обігом наркотичних засобів. Так, на території продовжується профілактична операція «МАК-2019». Загалом, минулого тижня задокументовано 38 фактів незаконного обігу наркотичних засобів, з яких 3 – пов’язані з незаконним збутом наркотиків.

19 червня оперативники Управління протидії наркозлочинності спільно з працівниками Кіцманського відділу поліції та обласного Управління патрульної поліції здійснили профілактичні заходи із застосуванням пристроїв аеропідтримки. Так, поліцейські виявили нарковмісні рослини на території п’ятьох господарств Кіцманщини.

Зокрема, на території домогосподарства у селі Стрілецький Кут правоохоронці виявили та вилучили у 80-річної місцевої жительки 148 рослин снодійного маку та 58 кущів конопель. У цьому ж селі поліцейські вилучили ще 20 рослин конопель на присадибній ділянці 54-річної жінки. Також, працівники поліції задокументували незаконне вирощування конопель у селах Коростувата і Оршівці. Там на територіях приватних господарств правоохоронці вилучили 440 рослин опійного маку.

20 червня на території Чернівецької області завершився профілактичний захід «Зброя та вибухівка». Упродовж останнього тижня викрито 10 правопорушень пов'язаних з незаконним обігом зброї та вибухівки. За всіма фактами розпочато кримінальні провадження.

20 червня оперативники Управління стратегічних розслідувань ГУНП в Чернівецькій області спільно зі слідчо-оперативною групою Садгірського відділення поліції  та бійцями спецпідрозділу «КОРД» під час проведення операції «Зброя та вибухівка» задокументували протиправну діяльність 36-річного чернівчанина. Під час проведення санкціонованого обшуку поліцейські вилучили 4 пістолети, один з яких із ознаками переробки, глушник, понад 160 набоїв  різного калібру, шість ножів з ознаками холодної зброї, кастет та металеву биту.

Упродовж тижня на Буковині сталося 30 ДТП з них 3 дорожньо-транспортних пригоди з постраждалими, у яких 4 людини отримали тілесні ушкодження.

Мали місце 2 факти спроби дачі неправомірної вигоди. Так, у Чернівцях правоохоронці зупинили 22-річного водія у стані алкогольного сп’яніння. Коли поліцейські почали складати на порушника адміністративні матеріали, той запропонував 100 доларів США за непритягнення його до адміністративної відповідальності.

Аналогічний випадок стався у Вижниці – нетверезий водій намагався уникнути адміністративної відповідальності. Тепер за пропозицію хабара службовим особам чоловікові загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

По обох фактах розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України

Для зниження аварійності на автошляхах Буковини наряди поліції постійно відпрацьовують місця концентрації ДТП.

Загалом, минулого тижня працівниками поліції виявлено 1075 порушень Правил дорожнього руху, за якими складено адміністративні протоколи.

У тому числі 39 протоколів – на водіїв за керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння.

    Упродовж тижня правоохоронці забезпечили охорону публічного порядку під час 6-ти масових заходів, у яких взяли участь понад 1400 громадян. До охорони публічного порядку залучалося 28 працівники поліції.

 Так, під час масових заходів поліцейські забезпечували охорону публічної безпеки і порядку та недопустили виникнення будь-яких провокацій.

  Поліція продовжує здійснювати заходи для попередження злочинів і забезпечує реагування на правопорушення. Оперативна обстановка залишається стабільною та контрольованою.

Відділ комунікації в Чернівецькій області.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux