Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Перед судом постане буковинець обвинувачений у невиконані судового рішення: слідчі поліції завершили досудове розслідування
Опубліковано 14 лютого 2024 року о 15:10

Поліцейські зібрали достатню кількість доказів вини жителя села Валява, який систематично не виконував постанову суду, згідно з якою був позбавлений права керувати транспортними засобами. Відповідно до чинного законодавства, чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Співробітники відділення № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького районного управління поліції з’ясували, що відповідно до постанови Кіцманського районного суду, 60-річного жителя Кіцманської громади у листопаді минулого року було визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення з накладенням штрафу у сумі 17 тисяч гривень та позбавленням керувати автомобілем на 1 рік.

Незважаючи на постанову суду, яка набрала законної сили, буковинець знову продовжував керувати автомобілем.

Співробітники поліції у січні цього року задокументували ще два адмінправопорушення водієм за ч.4 ст.126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) та ч.2 ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Однак чоловік знову не виконав рішення суду та продовжував керувати автомобілем і порушувати Правила дорожнього руху.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Кіцманського відділу Чернівецької окружної прокуратури зібрали докази систематичного ігнорування буковинцем ухвали суду та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом відносно нього до суду для розгляду. Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 382 (Невиконання судового рішення) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux