Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Перед судом постане буковинець за незаконне зберігання боєприпасів і наркотиків
Опубліковано 25 січня 2024 року о 12:45

У Вижницькому районі слідчі поліцейські завершили досудове розслідування відносно 27-річного жителя села Чорногузи, який нелегально зберігав вдома патрони без відповідних дозволів і наркотики. Правоохоронці завершили за цим фактом кримінальне провадження та передали обвинувальний акт відносно буковинця для розгляду до суду. Відповідно до санкції статей, що інкримінують фігуранту, йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Під час  досудового розслідування поліцейські встановили, що порушник зберігав удома без необхідних дозвільних документів патрони та наркотичні засоби. 

Слідчі поліції провели у буковинця низку санкціонованих обшуків за місцем проживання, внаслідок яких вилучили заборонені предмети і речовини.

Поліцейські направили вилучене на дослідження до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Результати засвідчили, що вилучена речовина у своєму складі містить PVP, обіг якої в Україні заборонений. Судово-балістична експертиза ж засвідчила, що патрони виготовлені промисловим шляхом і придатні до стрільби. 

Під процесуальним керівництвом Вижницької окружної прокуратури за вказаними фактами слідчі поліції завершили досудове розслідування та передали обвинувальний акт для розгляду до суду за вчинення буковинцем протиправних дій, передбачених: 

-    ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами);

-    ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Поліцейські продовжують здійснювати оперативно-профілактичні заходи, спрямовані на вилучення з незаконного обігу нелегальної зброї, боєприпасів, вибухівки та виявлення наркозлочинів. 

Правоохоронці наголошують громадянам, що за носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без законного дозволу передбачена кримінальна відповідальність. Навіть у час війни зброю, боєприпаси, вибухівку не можна зберігати без відповідної реєстрації.

Також поліцейські Буковини нагадують, що згідно із частиною 3 статті 263 Кримінального кодексу України – особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, боєприпаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux