Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Буковини перевіряють стан готовності закладів освіти до нового навчального року
Опубліковано 12 серпня 2024 року о 17:05

Для того, аби діти отримували якісні освітні послуги в безпечних умовах співробітники поліції Чернівецької області, у складі спеціальних комісій, обстежують готовність приміщень закладів освіти до початку начального процесу. Нині вже перевірено понад 170 навчальних закладів Буковини, майже всі - відповідають необхідним вимогам для початку освітнього процесу.  

-    Створення безпечного освітнього середовища – пріоритет для співробітників поліції. Буковинські поліцейські завжди активно реалізовують безпекові проєкти НПУ та щоденно працюють над тим, щоб покращити рівень безпеки у закладах освіти, - говорить начальник Сектору ювенальної превенції УПД ГУНП в Чернівецькій області Микола Басараб.  

З метою перевірки належного функціонування об’єктів освіти в умовах воєнного стану,  у кожній територіальній громаді області сформовано спеціальні комісії. До складу яких входять: ювенальні поліцейські Буковини, офіцери служби освітньої безпеки, співробітники Управління поліції охорони, Державної служби з надзвичайних ситуацій та представники органів місцевого самоврядування.

Фахівці приймають участь в обстеженні закладів освіти за напрямами роботи. Зокрема, перевіряють забезпечення наявності та належного стану укриттів, встановлення систем зовнішнього та внутрішнього відеоспостереження з функцією запису, тривожної сигналізації, належної охорони,  ведення паспортів безпеки та інших засобів захисту. 

Необхідність захистити дітей виникає щоденно, адже в умовах війни ми маємо і зовнішні і внутрішні загрози. Поліцейські Чернівецької області роблять все для того, щоб учасники навчального процесу були максимально захищені. Нині одним із безпекових проєктів, які допомагатимуть створити безпечне середовище у закладах освіти є «Служба освітньої безпеки».

З початком навчального року офіцери СОБ дбатимуть про безпеку дітей під час навчального процесу, стежитимуть за правопорядком у навчальному закладі, а також проводитимуть заходи щодо недопущення протиправних дій серед неповнолітніх.

Наразі перевірки навчальних закладів Чернівецької області тривають. 

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux