Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Буковини проаналізували роботу за перше півріччя 2024 року
Опубліковано 19 липня 2024 року о 15:52

Сьогодні, 19 липня, під головуванням начальника буковинської поліції Віктора Нечитайла відбулося розширене засідання колегії ГУНП в Чернівецькій області. Під час наради йшлося про результати оперативно-службової діяльності підпорядкованих підрозділів поліції та шляхи виконання пріоритетних завдань, поставлених керівництвом МВС та НПУ. 

У засіданні колегії взяли участь заступники начальника ГУНП, керівники структурних та територіальних підрозділів поліції та їх заступники. На початку наради присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв, які загинули, захищаючи Україну.

Під час робочої зустрічі керівник ГУНП в Чернівецькій області Віктор Нечитайло представив особовому складу новопризначеного керівника відділення поліції № 4 (м. Герца) ЧРУП. Ним став майор поліції Едуард Петрович Савчук. 

Полковник поліції Віктор Нечитайло зазначив, що у першому півріччі цього року підрозділи поліції якісно спрацювали та належним чином забезпечили публічну безпеку і правопорядок в області.

-    Завдяки проведеним оперативно-розшуковим заходам поліцейські Чернівецької області розкрили всі умисні вбивства, спричинення тяжких тілесних ушкоджень, в тому числі зі смертельними наслідками, розбійні напади, незаконні заволодіння автомобілями та пограбування. Поліцейські забезпечили оперативне реагування на всі факти вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень, ретельно вивчаючи обставини скоєння та докладали максимум зусиль для їх розкриття. Наразі ситуація на території Буковини залишається стабільно контрольованою, - зауважив начальник ГУНП в Чернівецькій області Віктор Нечитайло. 

Нині на Буковині активно триває реалізація безпекових проєктів, ініційованих Міністерством внутрішніх справ України та Нацполіцією. Зокрема,  «Поліцейський офіцер громади» та «Служба освітньої безпеки».  

З перших днів повномасштабного вторгнення військ рф в Україну, співробітники поліції Буковини у складі зведених загонів залучаються до виконання бойових завдань щодо відсічі та стримування збройної агресії рф.

Нещодавно у структурі ГУНП в Чернівецькій області було сформовано Стрілецький батальйон поліції особливого призначення.

До нього увійшли співробітники структурних та міжрегіональних підрозділів поліції Буковини, які нині вдосконалюють професійні навички та у подальшому виконуватимуть одне з найважливіших завдань сьогодення – захищатимуть територіальну цілісність і незалежність України та наближатимуть Перемогу над російським агресором. 

Із доповідями за напрямами роботи виступили заступники начальника ГУНП – Сергій Ратушенко, Олег Степенюк, Святослав Кішлар та Вадим Старчук.

Заслухавши доповіді своїх заступників, полковник поліції Віктор Нечитайло розглянув нагальні питання щодо службової діяльності підрозділів поліції області. Зокрема, обговорив з учасниками наради стан розкриття та розслідування кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу наркотиків, вогнепальної зброї, крадіжок та шахрайств. 

Від початку 2024 року до ГУНП в Чернівецькій області надійшло понад 56 тисяч заяв і повідомлень громадян. У поточному році слідчими поліції завершено майже 2 200 кримінальних проваджень. Зокрема, до суду скеровано 12 обвинувальних актів щодо 47 осіб, які вчинили злочини у складі організованих груп і злочинних організацій. Загалом відшкодовано збитків, завданих злочинами, на суму майже 46 мільйонів гривень.  

Також за 6 місяців цього року поліцейські задокументували 106 фактів незаконного обігу зброї, а також вилучили 35 одиниць вогнепальної зброї, понад 100 гранат та 9 400 набоїв різного калібру. 

У результаті вжитих заходів правоохоронці викрили 444 злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів чи прекурсорів. З незаконного обігу вилучено 2,7 кг наркотичних засобів та 4,3 кг психотропних речовин. Окрему увагу Віктор Нечитайло акцентував на питанню протидії та недопущенню вчинення шахрайств на території регіону.

-    Пріоритетним напрямком роботи для кожного поліцейського є насамперед безпека громадян. Ми і надалі продовжуємо нести службу в посиленому режимі, попереджувати і розкривати злочини, реалізовувати безпекові проєкти та наближати нашу Велику Перемогу, - підкреслив Віктор Нечитайло.  

Під час колегії керівник поліції Буковини Віктор Нечитайло за самовіддане служіння українському народові, сумлінне виконання службових обов’язків та високий професіоналізм вручив особовому складу погони із присвоєнням чергових спеціальних поліцейських звань, відомчі відзнаки, грамоти та цінні подарунки від МВС, НПУ та ГУНП. 

Наприкінці наради начальник поліції Буковини Віктор Нечитайло надав настанови правоохоронцям, а також наголосив на чіткому дотриманні службової дисципліни та законності особовим складом. На будь-які правопорушення, скоєні поліцейськими, буде миттєва реакція та відповідне покарання, згідно із чинним законодавства.



Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux