Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Буковини разом із профільними службами обговорили корекційну програму щодо кривдників, які вчиняли домашнє насильство
Опубліковано 04 жовтня 2024 року о 15:50

Учора, 3 жовтня, у Чернівцях відбувся круглий стіл за участі представників правоохоронних органів, громадських організацій і соціальних служб, до компетенції яких входить протидія та боротьба із проявами домашнього насильства. Зокрема, під час заходу його учасники обговорили умови впровадження програми для корекції поведінки кривдників.

Корекційна програма передбачає допомогу особі, яка вчинила насильство щодо осмислення власної насильницької поведінки, усвідомлення її проявів, наслідків для особистого життя та оточуючих, налагодження гармонійного життя з родиною та в суспільстві, а також в усвідомленні того, що домашнє насильство – це порушення прав людини, яке карається відповідно до чинного законодавства.

Нагадаємо, програма для кривдників може застосовуватись як в межах притягнення кривдника до адміністративної відповідальності, так і в межах притягнення особи до кримінальної відповідальності за злочин, пов’язаний з домашнім насильством  відповідно до ст. 39-1 (Направлення на проходження програми для особи, яка вчинила домашнє насильство чи насильство за ознакою статі) Кодексу України про адміністративні правопорушення) та ст. 91-1 (Обмежувальні заходи, що застосовуються до осіб, які вчинили домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські Буковини реагують на кожне повідомлення про домашнє насильство та завжди проводять профілактичні заходи щодо попередження та недопущення таких фактів.

Якщо ви стали жертвою чи свідком вчинення насильства, звертайтеся на спецлінію «102»! 

Також за допомогою можна звернутися до:

– служби «Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі» (0 500 661 934);

– мобільної бригади соціально-психологічної допомоги  (096 01 92 165, 066 01 92 165);

– Чернівецького міського центру соціальних служб (095 451 47 23);

–    Центру допомоги врятованим (098 09 03 997).

Звертаємось до всіх, хто страждає від насильства: не варто боятися та приховувати такі випадки. Пам’ятайте: якщо насильницькі дії не припинити при перших ж їх проявах, наслідки можуть бути трагічними.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux