Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Буковини взяли під опіку породіллю з Луганської області
Опубліковано 13 жовтня 2022 року о 15:16

З перших днів повномасштабної війни росії проти України співробітники ГУНП в Чернівецькій області посилено допомагають правоохоронцям, бійцям ЗСУ, які перебувають на передовій, та цивільним особам, що опинилися у складних життєвих обставинах. Цього разу адресну допомогу отримала вимушена переселенка, 19-річна породілля, та її новонароджена донечка. 

Анастасія Назаренко родом із Сєвєродонецька. Від початку воєнних дій у її рідному місті вагітна жінка тиждень проживала у підвалі, де ховалася від обстрілів. Згодом волонтери допомогли луганчанці з родиною переїхати на Буковину у село Чуньків. Тут переселенці проживають уже протягом семи місяців. Тиждень тому луганчанка стала мамою і народила донечку Олександру. Зібрати їй усе необхідне для пологів допомагали односельчани, місцева влада, представники громадських організацій. 

Аби забезпечити породіллю і новонароджену дитину речами першої необхідності та посприяти матері впоратися із тимчасовими труднощами, до благодійної акції долучилися також поліцейські Буковини. Волонтери звернулися до правоохоронців з проханням допомогти вимушеній переселенці зі Східної України, яка незабаром має народжувати. Часу на збір усього необхідного було обмаль. Тому поліцейські оперативно сконсолідували свої зусилля із місцевою владою та громадською організацією «Справа Кольпінга в Україні».

–  З перших днів війни поліцейські Буковини переформатували виконання своїх завдань для подолання проблем, що виникають у громадян, які опинилися у складних життєвих обставинах. Ми разом з партнерами намагаємося реагувати на запити та виклики людей, які потребують соціального захисту. Сьогодні ми передали допомогу для породіллі Анастасії та Олександри. Для нас, поліцейських, це було пріоритетним завданням останніми днями. Час був обмежений. Заручившись підтримкою місцевої влади та громадської організації «Справа Кольпінга в Україні», протягом двох днів нам вдалося знайти все необхідне для цієї родини і дуже відрадно, що ми адресно передаємо цю допомогу. Ми і надалі будемо комунікувати з Анастасією, щоб вчасно реагувати на потреби її родини, – розповідає начальник Управління головної інспекції ГУНП в Чернівецькій області Володимир Шепенюк.  

–  Ми переїхали з Сєвєродонецька Луганської області. У перші дні у нашому будинку уже були побиті вікна. Ми спочатку переїхали до моїх батьків, жили у них, а потім сиділи у  підвалі. Було холодно, тому ми виїхали з міста. Ми з Сашкою та нашою великою родиною дякуємо усім волонтерам та поліцейським, які багато для нас зробили та забезпечили усім. Якби не всі вони, ми б не справилися самі, –  каже Анастасія Назаренко. 

–  Наша громадська організація охоче долучилася до цієї акції разом з поліцією. Сьогодні ми  надали Анастасії речі першої необхідності для неї та малечі, – Людвіг Маркуляк, представник громадської організації «Справа Кольпінга в Україні».

–  Висловлюю велику вдячність ГУНП в Чернівецькій області та громадській організації «Справа Кольпінга в Україні». Ми завжди раді співпраці та дякуємо за підтримку, – говорить Микола Катеринчук, голова Кадубівецької ОТГ. 

Нагадаємо, протягом восьми місяців правоохоронці Буковини підтримують і допомагають військовим, поліцейським, які перебувають на передовій, та цивільним, що опинилися у складних життєвих обставинах. Відтак – відповідно до їхніх потреб, поліцейські забезпечують їх усім необхідним. Кожна така акція консолідує спільні зусилля українців та наближує нас до перемоги, переконані правоохоронці. 

Жителі Буковини повинні відчувати себе у безпеці та розраховувати на підтримку поліцейських. Для цього співробітники ГУНП в Чернівецькій області сприятимуть будь-яким ініціативам громадян щодо забезпечення вразливих категорій населення. 

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux