Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Буковини взяли участь у нараді щодо підготовки закладів освіти до навчального року
Опубліковано 22 серпня 2023 року о 17:45

Сьогодні, 22 серпня, у приміщенні Чернівецької обласної військової адміністрації під головуванням керівництва Чернівецької ОВА відбулася нарада, щодо стану готовності закладів освіти до початку навчального року та створення у них безпечного середовища.

Участь у нараді взяли заступниця голови Чернівецької ОВА Юлія Грицку-Андрієш, директорка Департаменту освіти і науки Оксана Сакрієр, начальник Управління превентивної діяльності поліції Чернівецької області Сергій Антонюк, начальник сектору ювенальної превенції УПД ГУНП Микола Басараб, представники Управління поліції охорони та Управління державної служби з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області. В онлайн-режимі до робочої зустрічі приєдналися представники закладів освіти Буковини.

Під час круглого столу присутні обговорили з керівниками навчальних закладів питання, пов’язані із організацією освітнього процесу в умовах воєнного періоду.

Зокрема, забезпечення наявності та належного стану укриттів у закладах освіти, встановлення систем зовнішнього та внутрішнього відеоспостереження з функцією запису, тривожної сигналізації, належної охорони та іншими засобами захисту.

«Питання безпеки дітей в умовах війни надзвичайно актуальне та пріоритетне в роботі буковинської поліції. Правоохоронці щоденно працюють над тим, щоб покращити рівень безпеки у закладах освіти. З початку навчального року заплановано комплекс організаційних заходів для посилення роботи поліції у шкільному середовищі. Серед яких, проведення «Уроків безпеки» з поліцейськими та представниками УДСНС в Чернівецькій області, відпрацювання алгоритму евакуації учасників освітнього процесу в разі нападу або ризику нападу на заклад освіти та інші безпекові заходи», - сказав підполковник поліції Сергій Антонюк.

Також учасники приділили увагу введенню в закладах освіти «Паспорту безпеки», який відображає стан безпеки та включає в себе первинну інформацію про навчальну установу.

Щоб діти і молодь отримували якісні освітні послуги в безпечних умовах на території Чернівецької області поліцейські, у складі спеціальних комісій, обстежують готовність приміщень закладів освіти до початку начального процесу. Нині на території області функціонують 53 спецкомісії.

«Необхідність захистити дітей виникає щоденно, адже в умовах війни ми маємо і зовнішні і внутрішні загрози. Поліцейські роблять все для того, щоб учасники навчального процесу були максимально захищені. Одним із безпекових проєктів, які допомагають створити безпечне середовище у закладах освіти є «Вихователь безпеки». Наразі такі спеціалісти вже здійснюють превентивні заходи в навчальних закладах Чернівецької, Вижницької, Берегометської Кельменецької громад», - зауважив підполковник поліції Микола Басараб.

Діти - наше майбутнє, тому поліцейські Чернівецької області роблять і будуть робити все для того, щоб створити безпечне середовище для всіх учасників навчального процесу.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux