Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Буковини застерігають, як не стати жертвами шахрайства з банківськими картками
Опубліковано 30 січня 2023 року о 15:28

Працівники поліції вкотре закликають громадян бути максимально обачними при спілкуванні з невідомими чи мало знайомими особами. Також в жодному випадку нікому не повідомляти коди від карток, паролі, CVV-коди, номер і строк дії банківської карти та іншу персональну інформацію, а тим паче не давайте користуватися вашим смартфоном до якого прив’язаний інтернет-банкінгу.

Так, лише за минулу добу до поліції звернулися двоє жителів краю, які стали жертвами шахрайства. 43-річний житель села Дихтинець Вижницького району розповів поліцейським, що йому зателефонував невідомий, який представився співробітником банку. Під час спілкування аферист повідомим про нібито несанкціоновані дії із банківською карткою буковинця та запропонував свою допомогу у збережені коштів. Чоловік, нічого не підозрюючи, повідомив необхідні персональні дані та дані банківського рахунку шахраєві, після чого з його картки зникало 15 тисяч гривень.

Ще однією жертвою шахрайських дій став 63-річний житель міста Чернівці. Заявник повідомив працівникам поліції, що малознайомий чоловік попросив зателефонувати з його мобільного телефона. Скориставшись смартфоном чернівчанина, аферист перерахував 9000 гривень через банківський застосунок на свій рахунок.

За обома фактами дізнавачі територіальних підрозділів поліції Чернівецької області розпочали кримінальні провадження, передбачені частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та проводять досудові розслідування.

Поліцейські вкотре застерігають: щоб не стати жертвою шахрайства з банківськими картками, не розголошуйте персональні дані, номер та строк дії банківської картки, PIN-код, CVV-коди, паролі до Інтернет-банкінгу, кодове слово або іншу інформацію невідомим особам, навіть якщо вони називаються співробітниками банку. А також не давайте користуватися своїми ґаджетами, на яких налаштовані банківські застосунки.

Якщо ви все-таки стали жертвою онлайн-шахрайства, негайно звертайтеся до поліції за номером 102.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux