Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські повідомили чернівчанину про підозру у вчиненні домашнього насильства відносно матері
Опубліковано 27 березня 2023 року о 17:17

За такі дії чинним законодавством передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.

19 листопада 2022 року до поліції надійшло повідомлення від 83-річної жительки Чернівців. Жінка розповіла поліцейським, що її син, який проживає з нею погрожує фізичною розправою.

На місце події виїхали працівники Чернівецького районного управління поліції. Поліцейські встановили, що 60-річний буковинець розпочав словесну суперечку зі своєю матір'ю. В ході конфлікту кривдник ображав жінку нецензурною лайкою, шарпав її за одяг та погрожував їй фізичною розправою. За цим фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження.

Під час розслідування правоохоронці з’ясували, що кривдник упродовж тривалого часу вчиняє домашнє насильство відносно матері. Поліцейські реагували на кожне повідомлення від жінки, проводили з ним профілактично-роз’яснювальну роботу про неприпустимість таких дій та неодноразово складали на зловмисника протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених частинами 1 та 2 статті 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також Першотравневий районний суд міста Чернівці визнавав кривдника винним у вчиненні домашнього насильства, за яке на нього було накладено адміністративні стягнення.

Однак порушник продовжував чинити психологічне насильство відносно матері, ображав нецензурною лайкою та погрожував їй фізичною розправою. Відповідно до висновку судово-психіатричної експертизи, вчинення над буковинкою насильства призвело до депресивного розладу, тривожності та виникнення на фоні цього розладів у формі підвищеного тиску, головного болю, дратівливості, безсоння.

Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції повідомили кривднику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Наразі досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux