Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські та рятувальники вчились, як розповідати дітям про основи безпеки
Опубліковано 30 серпня 2023 року о 18:24

Ювенальні поліцейські та співробітники ДСНС пройшли тренінг на якому вчились, як проводити заняття для дітей шкільного віку. Навчання відбулось 29 серпня в Києві, за сприяння Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Захід об'єднав 40 спеціалістів Нацполіції та ДСНС, які невдовзі працюватимуть з дітьми.

Наприкінці вересня ці фахівці отримають спеціальну техніку і розпочнуть свою роботу зі школярами у десяти прифронтових та деокупованих регіонах України.

Майбутні тренери освоювали психологічні та педагогічні аспекти роботи зі школярами. Дитяча психологиня Світлана Ройз та один з кращих вчителів України Олександр Чучаєв розповідали про особливості, які варто знати про соціально-психологічні особливості сучасних дітей. А експерти ЮНІСЕФ Тетяна Казанжи та Оксана Пейчева розповіли про найбільш ефективні формати залученості дітей під час навчання.

Звертаючись до учасників тренінгу, заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко зазначила, що наразі в Україні функціонує півтори тисячі стаціонарних класів безпеки. Але в МВС розуміють, що цього недостатньо, особливо це стосується прифронтових та деокупованих регіонів.

“Саме у прифронтових регіонах діти стикаються з найбільшою кількістю загроз: забруднення вибухонебезпечними предметами, постійні ракетні та артилерійські обстріли, збільшення кількості зброї в обігу та багато інших. Як розумна альтернатива стаціонарним класам, разом з ДСНС, НПУ та UNICEF ми започаткували більш адаптивний формат роботи у сьогоднішній безпековій ситуації”, – сказала заступниця очільника МВС.

Вона додала, що сьогодні важливо, щоб спеціалісти системи МВС були долучені до освітнього процесу. В першу чергу — це рятувальники і поліцейські, які будуть закладати в молодого покоління нове розуміння безпеки.

Голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Мурат Шахін, висловив свої сподівання зустрітися незабаром з учасниками у Запорізькій, Херсонській чи іншій області, де вони будуть передавати знання дітям. Він запевнив, що ЮНІСЕФ зі свого боку буде допомагати, щоб кожна дитина отримала необхідні знання, аби не наражати себе на будь-які потенційні ризики життю.

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux