Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейський офіцер громади Адріан Доготарь: «Докладатиму максимум зусиль, щоб у громаді було безпечно»
Опубліковано 25 травня 2023 року о 14:16

Поліцейський офіцер громади – одна з реформ Національної поліції, яка стартувала у 2019 році. ЇЇ основна мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який працюватиме та житиме на території цієї громади. Оскільки поліцейський офіцер стає повноправним представником своєї ТГ, відповідно звітує він не тільки перед керівництвом, але й перед самим населенням.

Робочий день поліцейського офіцера громади розпочинається із вивчення подій, що сталися за добу. Потім він зустрічається із головою громади та мешканцями сіл.

  • Я працюю ПОГом у двох населених пунктах: Старій Красношорі та Красноїльську. Чисельність населення тут складає понад 12 тисяч. Я проживаю тут, тому знаю кожного і всі знають мене. До мене звертаються місцеві жителі з різних питань: від дрібних хуліганств до кримінальних правопорушень. Маю службовий автомобіль, тому оперативно можу реагувати на будь-які звернення громадян, - розповідає старший лейтенант поліції Адріан Доготарь, поліцейський офіцер громади Красноїльської територіальної громади.

Плідна співпраця ПОГа та громади існує з початку запровадження проєкту у Красноїльській територіальній громаді. Переваги взаємодії між населенням і ПОГом одразу відчули жителі Красноїльської територіальної громади, яка надала поліцейському службовий автомобіль, приміщення для роботи та житло. Криміногенна ситуація у селах одразу позитивно змінилася, кажуть представники крайової влади.


- Коли ми взяли участь у проєкті «Поліцейський офіцер громади», криміногенна ситуація у громаді значно покращилася. Мешканцям стало жити безпечніше. Я вдячний нашим ПОГам, які докладають максимум зусиль для безпеки громадян, - сказав Степан Драгун, голова Красноїльської територіальної громади.

Поліцейських офіцерів громад систематично запрошують на спільні заходи у навчальні заклади. Авторитет ПОГів щоразу зростає, а діти все більше довіряють людині у формі.

- Ми часто запрошуємо ПОГів на уроки до нашого закладу. Хочу відмітити, що відвідуваність дітей стала кращою. Правоохоронці проводять превентивні заходи із ліцеїстами. Для дітей поліцейський у формі безперечно є прикладом. Наш заклад висловлює подяку за плідну співпрацю. Сподіваємось, що результати лише покращуватимуться, - каже Ольга Прунь, директорка Красноїльського ліцею №3.

У квітні цього року поліцейський офіцер громади Адріан Доготарь надав першу домедичну допомогу чоловіку, якому погіршилося самопочуття в магазині. Правоохоронець миттєво прибув на місце події, оперативно зорієнтувався та допоміг потерпілому. До приїзду швидкої медичної допомоги чоловік уже був при свідомості. Поліцейським врятував життя Віктору Лутовичу, який є старостою села Красношори.

- З відкриттям поліцейської станції звісно змінилася безпекова ситуація у селах. Поліцейські офіцери громади знають усіх мешканців особисто та їхні проблеми. Видно, що зміни відбуваються у кращу сторону. У мене особисто був такий випадок, коли я пішов у магазин і мені там стало зле. Неподалік знаходився ПОГ, який перший прибув на місце інциденту та надав мені домедичну допомогу. Якби не він, я не впевнений, що швидка встигла б доїхати. Я вдячний поліцейському за допомогу і врятоване життя, - говорить Віктор Лутович.


Старший лейтенант поліції Адріан Доготарь вважає свій вчинок обов’язком, а не подвигом.

Пересічні мешканці вдячні ПОГам за оперативне реагування на звернення та заяви.

- У мене був такий випадок, коли незнайомі вкрали бензопилу. Правоохоронці швидко встановили винуватців і знайшли пилу. Дякую таким працівникам поліції, які небайдужі до проблем громади, - каже Галина, жителька села Стара Красношора.

Реалізація проєкту «Поліцейський офіцер громади» триває в Україні і на Буковині зокрема. Вже до кінця року кожна територіальна громада матиме свого поліцейського офіцера.



Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux