Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські закликають буковинців святкувати безпечно та відповідально
Опубліковано 01 травня 2021 року о 15:34

Наразі співробітники поліції посилено несуть службу і дбають, щоб великодні вихідні минули спокійно й ніщо не затьмарило радість святкування. Під пильною увагою правоохоронців – культові споруди, місця відпочинку, а також автошляхи та вулиці населених пунктів Чернівецької області. Поліцейські стежать за правопорядком, дотриманням карантину і нагадують громадянам основні правила безпечного відзначення релігійних і травневих свят.

Співробітники поліції наголошують на важливості дотримання чинного законодавства та діючих протиепідемічних заходів. Уникайте велелюдних зібрань і активного спілкування, тримайте дистанцію 1,5 метра й обов’язково вдягайте у закритому приміщенні захисну маску чи респіратор.

Невід’ємною складовою безпечних вихідних є дотримання Правих дорожнього руху. Водіям і пішоходам необхідно бути максимально уважними та обережними. Не зловживайте спиртними напоями та будьте взаємоввічливими.

Пам’ятайте: навіть невелика кількість алкоголю знижує швидкість реакції та порушує координацію рухів. У жодному разі не сідайте за кермо у стані сп’яніння.

Звертаємо увагу водіїв на збільшення кількості пішоходів поблизу храмів. Ретельно стежте за ситуацією на дорозі, пересувайтеся з безпечною швидкістю та користуйтеся пасками безпеки.

Нагадуємо: пішоходам необхідно рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках, а в разі їх відсутності – узбіччям, тримаючись якомога правіше. Будьте обережними під час переходу дороги та переконайтеся у відсутності рухомих транспортних засобів.

Також поліцейські закликають громадян подбати про безпеку майна у святкові дні. Перебуваючи в місцях загального користування, пильнуйте свої особисті речі й не лишайте їх без нагляду.

Покидаючи домівку, переконайтеся, що надійно зачинили вікна, а ключі від оселі не залишайте в легкодоступних місцях. Якщо виїжджаєте на тривалий час – попросіть сусідів або родичів наглядати за вашим помешканням. Надійні двері, замки та охоронна сигналізація суттєво збільшують шанси на збереження майна від крадіїв.

Під час відпочинку на природі дотримуйтеся норм поводження на воді й не провокуйте пожежі в екосистемах. Переконайтеся, що ваші діти добре знають правила особистої безпеки та постійно тримайте їх у полі зору.

Будьте обачними, святкуйте відповідально, а якщо потрібна допомога поліції – телефонуйте на спецлінію «102».

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux