Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські зустрілися із жінками, які потерпали від домашнього насильства
Опубліковано 30 листопада 2020 року о 17:59

У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» буковинські правоохоронці разом із представниками крайової влади, громадських організацій та соціальних служб продовжують здійснювати низку профілактичних заходів щодо запобігання та протидії домашньому насильству.

Нагадуємо, Міністерство соціальної політики України ініціювало розробку інтерактивної карти щодо протидії насильству. Правоохоронці Буковини долучаться до створення цієї «Мапи допомоги». На цій карті будуть зазначені адреси та контакти відповідних служб, які надають допомогу людям, які потерпають від насильства.

Одним із таких місць у Чернівцях є обласний центр соціально-психологічної допомоги. Тут можна отримати не тільки психологічну допомогу, але й побутові, педагогічні, медичні, інформаційні та юридичні послуги. Правоохоронці Буковини постійно взаємодіють із такими закладами та на відомчих платформах нагадують їх адреси.

Наразі у цьому закладі перебуває 8 жінок та 20 дітей. Деякі з них звернулися по допомогу сюди не вперше. Поліцейські зустрілися із жертвами домашнього насильства та надали роз’яснення їх законних прав.

Про свій негативний досвід насильства розповіли жінки, які свідомі того, що їхній приклад може вберегти здоров’я та життя тих людей, які потерпають від дій кривдників. Про цю соціальну проблему потрібно говорити відкрито та вголос. Адже не існує жодної причини, через яку варто терпіти знущання кривдника. Якщо Вам відомі випадки, коли серед ваших родичів, друзів чи знайомих є люди, які потерпають від різного виду насильства, замовчувати такі факти не варто. Кожен такий прихований випадок тягне за собою негативні, а іноді - трагічні наслідки.

Нагадаємо, до 10 грудня в Україні триватиме акція «16 днів проти насильства», метою якої є привернення уваги громадськості до неприпустимості вчинення насильства.

Коментує:

  1. Сергій  ДОЛІШНЯК-СКРИПНІЦЬКИЙ - старший дільничний офіцер поліції Чернівецького відділу поліції;
  2. Анатолій ХОМІК – директор Чернівецького обласного центру соціально-психологічної допомоги

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux