Упродовж вихідних на території Чернівецької області поліцейські перевірили 242 суб’єкти господарювання. За результатами перевірок правоохоронці склали 61 протокол за статтею 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Найбільш поширені випадки – це порушення карантинного режиму роботи закладами громадського харчування та розважальними закладами.
З 9 листопада, відповідно до рішення Державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій №41, «червоний» рівень епідемічної небезпеки встановлено на всій території Чернівецької області, крім Герцаївського та Путильського районів.
Щоденно на території області 30 спільних та самостійних поліцейських мобільних груп перевіряють дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних норм, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641. Особливу увагу правоохоронці приділяють закладам громадського харчування та розважальним закладам, де зазвичай перебуває велике скупчення людей, що може призвести до збільшення кількості хворих на COVID-19.
Поліцейські вкотре застерігають громадян про ризик інфікування COVID-19 в місцях масового скупчення людей. Ставтеся відповідально до свого здоров’я та не наражайте на небезпеку себе і оточуючих.
Коментує: Сергій АНТОНЮК - заступник начальника Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області
Відділ комунікації поліції Чернівецької області