Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Буковини проаналізувала роботу за перше півріччя 2020 року
Опубліковано 22 липня 2020 року о 15:52

Сьогодні, 22 липня, результати своєї діяльності правоохоронці розглянули на засіданні колегії Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області. 

Керівник обласного відомства Анатолій Дмитрієв зауважив, що одним із пріоритетних напрямів роботи поліції була і залишається тісна співпраця з місцевими громадами. Так, на сьогодні в Чернівецькій області відкрито 27 поліцейських станцій та 1 Центр безпеки, що допомагає підтримувати тісний контакт з місцевими жителями, краще орієнтуватися на їхні потреби та оперативніше реагувати на звернення громадян. 


Чернівецька область має найменший показник вчинення важких злочинів та є однією із найбезпечніших в Україні. А проведені профілактичні заходи дозволили майже на 10% зменшити рівень злочинності на Буковині.

Також упродовж першого півріччя поліцейські скерували до суду 39 обвинувальних актів щодо вчинення насильства в сім’ї та притягнули до адміністративної відповідальності 1996 осіб. Щодо кривдників правоохоронці винесли 778 заборонних приписів. Окрім цього, слідчі поліції розпочали 60 кримінальних проваджень за ознаками статті 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального Кодексу України. З них 39 - направили до суду.

Від початку 2020 року буковинські поліцейські скерували до суду кримінальні провадження відносно п’яти злочинних груп, задокументували 87 фактів незаконного обігу зброї, а також вилучили 38 одиниць нелегальної зброї і 1 тисячу боєприпасів. Також на 10% зросла ефективність документування збуту наркотиків. Поліцейські припинили діяльність 2 нарколабораторій та 3 наркопритонів. 


Завдяки проведеним оперативно-розшуковим заходам поліцейські розкрили всі факти скоєних умисних вбивств, спричинення тяжких тілесних ушкоджень, в тому числі зі смертельними наслідками, розбійних нападів й зґвалтувань.
Співробітники поліції оперативно реагують на факти незаконних заволодінь автомобілями, крадіжок з помешкань громадян, грабунків, хуліганств.


Велику увагу приділено питанню недопущення порушень правил дорожнього руху – здійснено низку профілактичних заходів, що дало позитивні зрушення – зменшилась кількість загиблих в ДТП на 32%.


Також керівник поліції Буковини акцентував на дотриманні дисципліни та законності правоохоронцями. На будь-які правопорушення, скоєні поліцейськими, буде миттєва реакція та жорстке, в межах закону, покарання.

«Хочу подякувати усім керівникам та особовому складу за належну проведену роботу в умовах введення в державі карантинних заходів та активну допомогу громадянам і місцевим органам влади під час ліквідації надзвичайних ситуацій внаслідок повеней. В таких умовах роботи нам вдалося не допустити загострення криміногенної ситуації в області» – зазначив Анатолій Дмитрієв.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux