Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Буковини продовжує знайомити зі своєю структурою: відокремлений підрозділ ІТТ
Опубліковано 08 квітня 2021 року о 10:17

Ізолятор тимчасового тримання (ІТТ) – спеціальна установа Національної поліції України, де перебувають затримані й взяті під варту особи. Про умови утримання осіб в ізоляторі та порядок несення служби розповіли керівники ІТТ №1 і сектору організаційного забезпечення діяльності місць тимчасового тримання осіб ГУНП в Чернівецькій області.

Після затримання особи, яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, поліцейські поміщають її до ізолятора тимчасового тримання на термін від 1 до 72 годин. Також в ІТТ утримують правопорушників, які за рішенням суду відбувають адміністративний арешт строком від 1 до 15 діб.

Перед поміщенням до ізолятора тимчасового тримання особи проходять первинний медичний огляд у закладах охорони здоров’я. За допомогою спеціального приладу поліцейські здійснюють огляд взятої під варту особи на наявність металевих предметів.

Після обшуку та за відсутності тілесних ушкоджень осіб реєструють у спеціальному журналі обліку, проводять дактилоскопіювання та фотографування для внесення в інформаційну підсистему «Custody records». Здійснивши санітарну обробку затриманої (взятої під варту) особи, правоохоронці поміщають її до камери ізолятора тимчасового тримання.

В одній камері одночасно перебувають 3-5 осіб. Їх забезпечують індивідуальним спальним місцем, комплектом постільної білизни, трьохразовим гарячим харчуванням та прогулянками на свіжому повітрі.

Також в ІТТ є спеціальний кабінет для проведення слідчих дій з утримуваними тут особами. У ньому створено всі необхідні умови для зустрічі з адвокатами, проведення допитів та інших дій, необхідних для досудового розслідування.

Наразі інформаційна підсистема «Custody records» функціонує в ІТТ обласного управління Нацполіції в тестовому режимі. Автоматизована система обліку дій із затриманими особами містить електронне досьє на кожного затриманого і призначена для контролю за поведінкою утримуваних осіб, недопущення катувань та нелюдського поводження.

Коментує:

  1. Ілля БАДЮК – начальник ізолятору тимчасового тримання № 1 ГУНП в Чернівецькій області;
  2. Володимир ВОЛОЩУК – начальник сектора організаційного забезпечення діяльності місць тимчасового тримання осіб ГУНП в Чернівецькій області

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux