Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція посилює контроль за дотриманням карантинних обмежень на Буковині
Опубліковано 16 березня 2021 року о 17:17

Зважаючи на погіршення епідемічної ситуації на території Чернівецької області та порушення деякими суб’єктами господарювання заборони діяльності в період «червоного» рівня епідемічної небезпеки, співробітники обласного управління НПУ здійснюють додаткові заходи для зменшення кількості порушень карантину.

Наразі для контролю за дотриманням карантинних обмежень на території області працюють 25-30 мобільних груп правоохоронців, які щодня перевіряють в середньому 650 об’єктів різних сфер діяльності.

З 1 березня, від початку встановлення на території Чернівецької області «червоного» рівня епідемічної небезпеки, співробітники обласного управління Нацполіції задокументували 1256 порушень правил карантину та склали на порушників відповідні адміністративні матеріали. Серед них – 15 торгово-розважальних закладів та 1 ринок, які здійснювали свою діяльність всупереч забороні, передбаченій постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236.

Аналізуючи ситуацію з дотриманням протиепідемічних обмежень, правоохоронці виявили, що деякі заклади громадського харчування продовжують приймати відвідувачів і організовують дозвілля навіть після неодноразового складання на них адміністративних протоколів за порушення правил карантину.

Для припинення повторності вчинення таких правопорушень та протидії поширенню на Буковині гострої респіраторної хвороби COVID-19, поліцейські будуть припиняти роботу закладів порушників. Нагадуємо, що стаття 36 Закону України «Про Національну поліцію» передбачає такий поліцейський захід, як «вимога залишити місце і обмеження доступу на визначену територію». Поліцейські вповноважені вимагати від осіб залишити визначене місце або заборонити чи обмежити доступ до визначеної території або об’єктів, якщо це необхідно для забезпечення публічної безпеки і порядку, охорони життя і здоров’я людей.

Співробітники поліції звертаються до громадян і суб’єктів господарювання з проханням бути відповідальними й не наражати на небезпеку себе та оточуючих. Вимушені обмежувальні заходи покликані зберегти ваше здоров’я та життя.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux