Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція забезпечила безпеку під час свята «Першого дзвоника» в 11 тисячах навчальних закладів України
Опубліковано 04 вересня 2018 року о 10:27

Заходи поліцейської тематики для школярів провели понад 1,5 тисячі поліцейських ювенальної превенції. Особливу увагу правоохоронці звернули на дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, адже метою заходів під умовною назвою «Урок з поліцейським» є створення безпекового середовища навколо дитини у навчальному закладі.

Працівники поліцейських підрозділів ювенальної превенції взяли участь в урочистостях з нагоди свята «Першого дзвоника». Правоохоронці організували та провели в закладах освіти профілактичні заходи «Урок з поліцейським».

 

Начальник управління ювенальної превенції Департаменту превентивної діяльності Нацполіції України Лариса Зуб зазначила, що  в рамках цих заходів працівники підрозділів ювенальної превенції провели флеш-моби та квести для ознайомлення дітей з правилами безпеки та дорожнього руху. 

За словами Лариси Зуб, 1-го вересня «Урок з поліцейським» провели понад 600 працівників підрозділів ювенальної превенції.  3-го вересня до проведення таких профілактичних заходів долучилися 920 поліцейських.

Крім того, поліцейські активно співпрацюють з адміністраціями шкіл та батьківськими комітетами. На даний час між поліцією та громадськістю налагоджено взаємне інформування про факти правопорушень серед дітей. 

Водночас Лариса Зуб зазначила, що головну увагу ювенальні поліцейські зосередили на дітях, які могли опинитися у складних життєвих обставинах. Ювенальні поліцейські привели до шкіл дітей з багатодітних сімей та тих дітей, чиї батьки з якихось причин не змогли прийти на свято зі своїми дітьми. 

«Головна мета «Уроку з поліцейським» - створити безпекове середовище навколо дитини, яка прийшла до навчального закладу. Для дітей, які вперше вирушили до школи, ми організували їх супроводження під час урочистостей. При потребі наші колеги надавали допомогу в ході підготовки до школи», - повідомила Лариса Зуб.

Загалом поліція забезпечила публічну безпеку і порядок на території та поблизу 11 тисяч навчальних закладів по всій території держави. 

Нагадаємо, нещодавно в Національній поліції відбувся дводенний тренінг для керівників підрозділів ювенальної превенції.Глава Нацполіції України Сергій Князєв під час відкриття тренінгу заявив про важливість напрацювання стратегії роботи поліції з дітьми.

Департамент комунікації Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux