Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Понад півмільйона гривень вилученого товару та знешкоджена нарколабараторія - поліцейські Буковини повідомили про підозри членам організованої злочинної групи
Опубліковано 27 вересня 2024 року о 16:30

Нелегальний наркобізнес з виготовлення та продажу амфетаміну та канабісу налагодив житель Чернівецького району та долучив до своєї злочинної діяльності ще п’ятьох спільників. Під час слідства також було встановлено, що фігуранти торгували боєприпасами. Наразі слідчі поліції повідомили усім членам ОЗГ про підозри у вчиненні злочинів. За скоєне їм загрожує до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Злочинну діяльність наркоугруповання знешкодили співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області за оперативного супроводу працівників обласного Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ, оперативників Управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП та колег Управління Служби безпеки України. 

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що раніше засуджений 30-річний житель Чернівецького району організував нелегальний бізнес, що полягав у незаконному виготовленні та реалізації наркотиків. До своєї протиправної діяльності фігурант залучив п’ятьох спільників: четверо чоловіків, віком від 27 до 44 років та 23-річну жінку, усі вони - жителі Буковини.

Для виготовлення забороненої психотропної речовини – амфетаміну, організатор ОЗГ облаштував нарколабараторію у дачному будинку на території садівничого товариства у Чернівцях. 

Наркодилери підшукували клієнтів, отримували «замовлення» та оптимізували процес доставки «товару» через сервіси поштових відправлень. Серед асортименту був амфетамін та канабіс.

Під час санкціонованих обшуків у нарколабараторії, за місцями проживання та транспортних засобах зловмисників поліцейські виявили та вилучили:

- канабіс;

- амфетамін; 

- обладнання для виготовлення психотропної речовини; 

- чорнові записи; 

- пакувальні засоби та інші речові докази нелегального бізнесу.

Вартість вилучених заборонених речовин за цінами «чорного ринку» становить понад 500 тисяч гривень.

Також під час слідства поліцейські встановили, що організатор та один із учасників ОЗГ реалізували на території області бойові припаси. Правоохоронці вилучили дві ручні осколкові гранати із  запалом та наразі встановлюють їх походження. 

Усім членам організованого злочинного угруповання співробітники Слідчого управління ГУНП повідомили про підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. 

Організатору та 27-річному учаснику ОЗГ слідчі поліції додаткового інкримінують вчинення злочину передбаченого ч. 2 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. 

Процесуальне керівництво у кримінальному провадження здійснює Чернівецька обласна прокуратура. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux