Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Попередження злочинів, оперативне реагування на правопорушення й співпраця з громадою – основні пріоритети роботи поліції
Опубліковано 18 жовтня 2018 року о 19:23

Про це йшлося на розширеній нараді керівництва обласного управління Нацполіції, що відбулася 18-го жовтня під головуванням начальника ГУНП Анатолія Дмитрієва. Правоохоронці проаналізували результати діяльності за 9 місяців поточного року та окреслили основні напрями роботи на майбутнє.

Як зазначив під час наради керівник обласного відомства Анатолій Дмитрієв, визначальною у роботі працівників поліції, насамперед, є безпека людей, попередження та розкриття правопорушень.

Для стабілізації криміногенної ситуації на території Чернівецької області, підрозділи поліції постійно беруть участь у загальнодержавних профілактичних заходах. Крім цього, для протидії окремим видам злочинів на Буковині регулярно проводяться відпрацювання населених пунктів зі складною обстановкою.

Проведені поліцією превентивні та оперативні заходи загалом дали позитивний результат. Зокрема, у порівнянні з аналогічним періодом 2017-го року, на 22% зменшилася кількість скоєних кримінальних правопорушень. Також на 20% знизилася і кількість тяжких і особливо тяжких злочинів.

Підбиваючи підсумки роботи упродовж дев’яти місяців цього року, керівництво Головного управління відзначило кращих працівників.

Анатолій Дмитрієв високо оцінив роботу оперативних працівників, слідчих і бійців «КОРДу». Завдяки ефективній взаємодії вказаних підрозділів, цьогоріч припинено функціонування шести організованих злочинних груп. Свою протиправну діяльність зловмисники здійснювали не лише на території Чернівецької області, а й в інших регіонах України. Злочинці займалися розбоями, незаконним обігом зброї та наркотиків, шахрайствами, сутенерством, а також незаконним виробництвом підакцизних товарів.

Крім цього, керівник поліції області відзначив здобутки чернівецьких «КОРДівців» на всеукраїнських і міжнародних змаганнях спецпризначенців силових структур. Буковинці з великим відривом обійшли команди ФБР США та увійшли до четвірки кращих у світі.

Посилили боротьбу зі злочинністю й територіальні підрозділи поліції Чернівецької області. Зокрема, найкращі результати демонструє Кіцманський відділ поліції. Також учасники наради визнали ефективною роботу Садгірського, Путильського й Хотинського відділень поліції.

Високу результативність показали працівники мобільної групи. Її спеціально створено у липні цього року з ініціативи начальника ГУНП для зниження аварійності на автошляхах Буковини. Також до обов’язків членів мобільної групи входить виявлення порушень законодавства під час перевезень гравійно-піщаних сумішей, лісодеревини, підакцизних товарів тощо. З моменту свого створення група задокументувала чимало порушень у вказаних напрямках, за якими розпочато 39 кримінальних проваджень.

Як зазначалося під час наради, буковинці дедалі частіше звертаються до поліції з питань, які раніше вони вирішували самостійно. А це свідчить про зростання рівня довіри до правоохоронців.

Окреслюючи першочергові завдання поліції Чернівецької області, Анатолій Дмитрієв зауважив: «Насамперед, будемо й надалі працювати над оперативністю реагування на звернення громадян. Кожне повідомлення про правопорушення слід якомога швидше відпрацювати й надати людині кваліфіковану допомогу».

Керівник поліції Буковини також наголосив на важливості превентивних заходів, налагодженні комунікації з населенням і покращенні співпраці з місцевими громадами. Укупі це дозволить попередити кримінальні правопорушення, виявити приховані злочини та, загалом, посилити безпеку громадян на території області.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux