Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Представники міжнародної громадської організації відвідали Чернівці
Опубліковано 30 серпня 2018 року о 18:54

Протидію поширення наркотиків серед молоді обговорили голова «Теам for Ukraine» (T4U) Петр Пойман та кримінолог Естер Дорта з представниками поліції Буковини. З гостями з Чехії зустрілися виконуючий обов’язки начальника ГУНП в Чернівецькій області Сергій Ратушенко, начальник управління протидії наркозлочинності Олександр Божек і начальник сектору ювенальної превенції Микола Басараб.

Під час зустрічі представники поліції ознайомили гостей із ситуацією з обігом наркотиків у Чернівецькій області. Правоохоронці розповіли про найбільш гучні випадки перекриття каналів надходження наркотиків, припинення діяльності нарколабораторій і затримання наркоторговців.

«Ми розуміємо, що ситуація з поширенням наркотиків напряму впливає на загальний рівень злочинності в регіоні», – підкреслив полковник поліції Сергій Ратушенко. – «Загалом, нам вдається тримати під контролем ситуацію з обігом наркотиків на території області».

Фахівець-кримінолог університету Саламанки Естер Дорта поцікавилася також профілактичною роботою серед учнівської та студентської молоді щодо протидії поширення наркотичних і психотропних засобів.

Для поліцейських з підрозділів протидії наркозлочинності й ювенальної превенції представники «T4U» провели семінар на тему «Наркотики, наркомафія та суспільство». Під час бесіди Естер Дорта поділилася з правоохоронцями інформацією про боротьбу з наркозлочинністю в інших країнах. Крім цього, фахівець навела приклади негативних наслідків, до яких призводить розгул наркоманії.

Для довідки: Діяльність «Теам for Ukraine» («Команда для України»; «T4U») спрямована на підтримку громадянського суспільства, професіоналізацію неурядового сектору, підготовку співробітників поліції та інших силових структур.

Експерти й співробітники «T4U» вже провели низку практичних і теоретичних навчальних семінарів з кібер- та інформаційної безпеки, методів і проявів гібридної війни, модернізації організованої злочинності, способах боротьби з корупцією тощо.

На завершення зустрічі обидві сторони домовилися про подальший обмін досвідом і всебічну співпрацю.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux