Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція розпочала профілактичне відпрацювання Чернівців
Опубліковано 09 листопада 2018 року о 10:04

У превентивних заходах беруть участь поліцейські мобільної групи обласного управління Нацполіції та інспектори Укртрансбезпеки. Задля зниження аварійності на автошляхах міста, правоохоронці посилено перевіряють транспорт і виявляють грубі порушення, що загрожують безпеці руху.

Під час комплексного відпрацювання Чернівців поліцейські контролюють дотримання водіями Правил дорожнього руху та припиняють протиправні дії.

Виявляючи порушення, правоохоронці вказують на них кермувальникам і проводять профілактичні бесіди. Найбільш поширеними є ігнорування вимог дорожніх знаків, розмітки та порушення правил обгонів.

У свою чергу, інспектори обласного управління Укртрансбезпеки контролюють дотримання перевізниками законодавства України у сфері автомобільного транспорту. Насамперед, звертають увагу на наявність ліцензії у перевізників, технічний стан автомобіля тощо.

Окрім дрібних порушень, правоохоронці документують і більш серйозні, за які передбачена кримінальна відповідальність. Зокрема, у перший же день комплексного відпрацювання поліцейські мобільної групи викрили два факти підробки свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Автомобіль «BMW 520» під керуванням 21-річного буковинця працівники поліції зупинили на околиці Чернівців за порушення Правил дорожнього руху. Під час перевірки реєстраційних документів на транспортний засіб і звірки даних по базах Міністерства внутрішніх справ, правоохоронці зрозуміли, що перед ними «автомобіль-двійник». Така ж автівка, але з оригінальними ідентифікаційними номерами знаходиться у Києві.

А вже за годину поліцейські мобільної групи викрили ще одного «двійника». Іномаркою «Renault Laguna» з підробленим свідоцтвом про реєстрацію керував 31-річний житель Чернівецької області. Володіючи автомобілем близько року, чоловік і не здогадувався, що має проблеми із законом. Працівники поліції встановили, що «Renault»-оригінал зареєстровано у Львівській області.

Для документування обох фактів підроблення свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів поліцейські мобільної групи ГУНП викликали слідчо-оперативну групу Садгірського відділення поліції. Слідчі розпочали кримінальні провадження за статтею 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України. Обидва автомобілі поліція вилучила у власників для проведення відповідних експертиз.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux