Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Превентивна діяльність поліції Буковини - основа створення безпечного середовища та підтримання правопорядку
Опубліковано 22 січня 2024 року о 12:30

Проведення профілактичних заходів, впровадження та реалізація безпекових проектів, створення безпечного середовища для дітей, протидія шахрайствам і насильству, конвуювання затриманих, контроль за обігом зброї і боєприпасів, забезпечення публічної безпеки – завдання підрозділів УПД ГУНП в Чернівецькій області. Крім цього, співробітники буковинської поліції виконують службові завдання на деокупованих територіях держави та допомагають колегам з інших областей. У підсумку 2023 року підрозділи превенції належно виконали всі поставленні завдання.

В умовах дії воєнного стану, працівники Головного управління Національної поліції Чернівецької області працюють у посиленому режимі та цілодобово здійснюють заходи спрямовані на створення безпекового середовища для усіх жителів регіону. Заходи проведені поліцейськими УПД ГУНП у минулому році загалом дали позитивний результат.

Впродовж 2023 року, з метою попередження та виявлення кримінальних та адміністративних правопорушень, співробітники структурних і територіальних підрозділів поліції Буковини здійснили понад 80 превентивних відпрацювань у 186 населених пунктах області. 

Окрім охорони публічної безпеки та правопорядку на території Чернівецької області, в період повномасштабної війни рф проти України, буковинські поліцейські у складі Сил безпеки та оборони виконують одне з найголовніших завдань – захищають свою Батьківщину від загарбників. Загалом за минулий рік було проведено 7 ротацій буковинських правоохоронців. 

З перших днів війни до виконання бойових розпоряджень на деокупованих територіях залучаються працівники Роти поліції особливого призначення ГУНП в Чернівецькій області.

Важливим етапом роботи блоку превентивної діяльності поліції Буковини є впровадження та реалізація на території краю безпекових проєктів пов’язаних із охороною публічної безпеки та правопорядку.       

Одним із таких безпекових заходів є проєкт Національної поліції України «Поліцейський офіцер громади», який наразі ефективно функціонує, та забезпечує одне з головних завдань поліції – взаємодію з населенням на засадах партнерства. 

Наразі на території Чернівецької області відкрито 60 станцій, 3 офіси та 2 центри безпеки, де 95 ПОГів виконують свої службові обов’язки. У минулому році на території Дністровського району цей безпековий проєкт НПУ «Поліцейський офіцер громади» реалізовано повністю.

Також на Буковині розпочалися підготовчі заходи до реалізації проєкту, ініційованого керівництвом держави та за участі МОН, МВС, НПУ, –  офіцери Служби освітньої безпеки, який  запроваджується для безпеки дітей і розпочинається із закладів середньої освіти.

Крім цього, триває впровадження пілотного проєкту імплементації міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини. У 13-ти територіальних підрозділах поліції Буковини за методикою «Зелена кімната» облаштувано спеціальні приміщання для спілкування правоохоронців із підростаючим поколінням, у них, за спеціальною методикою, проведено 182 опитування дітей.

Під пильним контролем поліції і надалі залишається безпека дітей. Впродовж 2023 року поліцейські ювенальної превенції відреагували на понад 4600 повідомлень за участю дітей.

У період воєнного стану на території Чернівецької області значно зросла кількість випадків вчинення шахрайства – такі злочини поліцейські документують майже кожного дня. Задля недопущення і попередження шахрайств, у 2023 році співробітники блоку превенції ГУНП активно проводили роз’яснювальні роботи з громадянами про те, як не стати жертвами таких злочинів. Загалом на території регіону поліцейські розмістили понад 3300 інформаційної продукції превентивного характеру. 

Одним із основних завдань підрозділів УПД ГУНП в минулому році став контроль за обігом зброї. Так, упродовж вказаного періоду працівниками поліції було створено понад 3500 службових завдань щодо перевірки власників зброї.

Звертаємо увагу громадян: 23 червня минулого року в Україні запрацював Єдиний реєстр зброї. Це інформаційна система МВС, яка автоматизує усі процеси з обігу зброї, боєприпасів та частин зброї, що мають ідентифікаційні номери.

Працівники Роти конвойної служби ГУНП в Чернівецькій області належним чином забезпечили охорону понад 3400 затриманих і взятих під варту осіб при конвоюванні. При цьому не допущено жодної надзвичайної події.

Також у 2023 році, за дорученням керівництва МВС України,  співробітники поліції Буковини спільно з прикордонниками допомогли 577 курсантам вищих навчальних закладів набути практичних навичок з протидії порушенням у прикордонній зоні.

Співробітники Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області і надалі докладатимуть максимум зусиль для створення безпечного простору на території Буковини та робитимуть все для того, щоб кожен громадянин почувався захищеним!

 

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux