Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Принципова позиція Нацполіції – повна політична нейтральність, – Анатолій Дмитрієв
Опубліковано 19 липня 2019 року о 18:32

На цьому очільник поліції Чернівецькій області наголосив сьогодні, 19-го липня, під час брифінгу, присвяченого дотриманню виборчого законодавства та готовності поліції до забезпечення правопорядку під час позачергових парламентських виборів.

Анатолій Дмитрієв наголосив, що попри всі закиди провокаторів і псевдоактивістів, працівники поліції не надають жодної переваги будь-якій політичній силі:
«Ми приймаємо усі звернення щодо порушення виборчого законодавства – як від громадян, кандидатів у депутати, так і самі безпосередньо під час моніторингу мережі Інтернет виявляємо та реєструємо правопорушення».

З 15 до 28 липня весь особовий склад поліції області несе службу у посиленому режимі. Спеціально створена робоча група Ситуаційного Центру ГУНП цілодобово моніторить виборчий процес на території краю. Для оперативного реагування на порушення виборчого законодавства та прийняття справедливих рішень, поліцейські налагодили взаємодію з органами МВС, прокуратурою і судами.

Працівники поліції вже забезпечили супровід і охорону виборчої документації під час транспортування на окружні та дільничні виборчі комісії. 

Загалом, до забезпечення правопорядку під час позачергових виборів депутатів Верховної Ради України на Буковині буде залучено понад 1500 тисячі правоохоронців і 200 одиниць техніки. Кожен поліцейський отримав спеціальну методичку «Дії поліцейського під час несення служби на позачергових виборах народних депутатів України».

Наразі поліція Буковини готова забезпечити охорону публічної безпеки та порядку, попередити провокації і правопорушення та миттєво реагувати у разі їх виникнення у «День тиші», в день голосування та під час транспортування бюлетенів з ДВК на ОВК та в подальшому до Центральної виборчої комісії.

У брифінгу також взяли участь заступник начальника ГУНП – начальник слідчого управління Олександр Чубей та начальник Управління превентивної діяльності Святослав Кішлар.

На запитання представників ЗМІ про стан розгляду кримінальних проваджень, розпочатих за фактами порушень виборчого законодавства, керівництво поліції Чернівецької області надало обґрунтовані відповіді.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux