Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Проекти реформування реалізуються буковинською поліцією за підтримки Консультативної місії ЄС
Опубліковано 22 січня 2019 року о 13:14

Чернівецька область стала 9-м регіоном де у 2019 році Консультативна місія Європейського Союзу підтримуватиме поліцію в реалізації проектів реформування та запровадженні нових форм і методів діяльності. На 7-ми пріоритетних напрямах КМЄС залучатиме до навчання буковинських поліцейських іноземних тренерів та надасть технічну допомогу окремим підрозділам.

Одним із проектів реформування сектору цивільної безпеки, до якого відноситься поліція, – є побудова ефективної системи досудового слідства. Проект КМЕС передбачає створення підрозділу детективів – працівників, які об’єднали функції слідчих та працівників карного розшуку. Детективи можуть самі ініціювати слідчі дії, що зменшує бюрократію, оскільки не потрібне окреме доручення слідчого чи ініціативний рапорт оперативника на проведення таких дій.

В обласному управлінні Нацполіції підрозділ детективів утворений у складі слідчого управління та укомплектований кваліфікованими працівниками, які раніше обіймали посади слідчих та оперативників і займалися документуванням тяжких та резонансних злочинів. У 2018 році ці працівники пройшли тренінги з метою оволодіння новими навичками роботи. Навчання проводилось за сприяння Консультативної місії ЄС. На початку цього року буковинські детективи отримали від КМЄС обладнання: ноутбуки, зовнішні диски та відеокамери, що підвищить спроможність підрозділу у документуванні злочинів, збиранні доказової бази та дозволить оптимізувати роботу.

У 2018 році детективи ГУНП брали участь у документуванні резонансних злочинів, пов’язаних з діяльністю на території області організованого криміналітету, чим підтвердили ефективність такої форми роботи.

У поточному 2019 році Головне управління Національної поліції в Чернівецькій області продовжить розвивати міжнародну співпрацю для ефективного реформування поліції.

Перспективними є напрями: підвищення ефективності управлінської діяльності; впровадження інноваційних підходів до розкриття злочинів; удосконалення системи реагування на правопорушення; напрацювання нового підходу до забезпечення публічної безпеки під час масових заходів; підготовка та навчання кадрів; розбудова тренінгових центрів, розвиток співпраці між поліцією та громадою; дотримання прав людини та інші напрями діяльності поліції.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux