Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Буковини навчаються домедичній допомозі за програмою «Перший на місці події»
Опубліковано 30 листопада 2018 року о 18:07

Мета курсу спрямована на здобуття саме тих необхідних навичок, які допомагатимуть особам без медичної освіти, в даному випадку працівникам поліції, рятувати та підтримувати життя постраждалих до приїзду медиків.

Одне з найважливіших завдань правоохоронців – врятувати людське життя. Перші хвилини будь-якої кризової події, де необхідна медична допомога, часто є вирішальними. У таких випадках життя потерпілого залежить саме від тих людей, котрі першими опиняються на місці події. Найчастіше працівники поліції першими прибувають на місце надзвичайних ситуацій, пов’язаних із загрозою для життя людей, та вимушені розпочинати процес надання невідкладної медичної допомоги, рятуючи постраждалого. Тому їм просто необхідно володіти  такими навичками.

Відповідно до навчальної програми, з 10 листопада на базі вищого Державного навчального закладу України «Буковинського державного медичного університету» проводиться практичне навчання поліцейських. Курс побудований так, щоб на практичних заняттях необхідні навички домедичної допомоги змогли стовідсотково відпрацювати усі учасники. Після інтерактивної лекції у підгрупах виконуються практичні завдання на манекенах та спеціальних муляжах.

«Ми прагнемо надати поліцейським усі необхідні знання та навички щодо швидкої орієнтації на місці події та надання екстреної допомоги до приїзду медпрацівників», - розповів завідувач кафедри військової медицини ВДНЗ України «Буковинського державного медичного університету» Ігор Бірюк. – «Головне, ці  навчання додадуть впевненості у власних силах у практичній роботі кожного поліцейського».

Насамперед, увага слухачів занять акцентувалася на основах підтримки життєдіяльності (серцево-легенева реанімація), вилучення потерпілого з транспортних засобів, накладання «шийного коміра», транспортних шин, джгута, тугої пов’язки, перша допомога при екстрених пологах та іммобілізація хребта. Також вивчали зупинку кровотечі як потерпілому, так і самому собі.

«Програма передбачає шестиденне навчання, яку мають пройти 400 поліцейських-слухачів», - повідомив  начальник відділу професійного навчання і підготовки кадрів  управління  Національної поліції України в Чернівецькій області Станіслав Зелепуга. – «Під ці навчання підпадають працівники секторів реагування патрульної поліції, співробітники Управління поліції охорони, патрульні Чернівецької області  та поліцейські слідчо-оперативної групи.»

Після завершення курсу поліцейські складають іспит та отримують сертифікати про успішне проходження навчання, затверджені Міністерством охорони здоров’я України. Вказані документи засвідчують право надавати кваліфіковану домедичну допомогу постраждалим.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux