Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Разом проти насильства: поліцейські Буковини закликають громадян не замовчувати факти вчинення насильницьких дій
Опубліковано 10 липня 2024 року о 12:20

Співробітники територіальних і структурних підрозділів поліції Чернівецької області постійно вживають превентивних заходів для запобігання будь-яких проявів насильства на території Чернівецької області. Нагадуємо громадянам про неприпустимість вчинення домашнього насильства та відповідальність, передбачену чинним законодавством України.

Від початку цього року до поліції Буковини надійшло понад 2600 звернень від жителів області про вчинення правопорушень та подій, пов’язаних з домашнім насильством.

До адміністративної відповідальності співробітники поліції притягнули 2600 сімейних кривдників, зареєстровано маже 140 кримінальних проваджень. Наразі на профілактичному обліку в поліції перебувають 2592 особи, які вчинили домашнє насильство. Серед них – 472 жінки та 11 дітей.

З метою негайного припинення фактів домашнього насильства та недопущення його в майбутньому працівники поліції винесли 1544 термінових заборонних приписів стосовно порушників.

Шістьом кривдникам поліцейські анулювали дозвіл на придбання, зберігання, носіння зброї та боєприпасів.

Буковинські поліцейські приділяють особливу увагу питанням, що стосуються організації роботи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Щоб попередити виникнення випадків насильства, правоохоронці систематично навідуються до сімей, члени яких раніше повідомляли у поліцію про скоєння насильницьких дій та проводять превентивну роботи з кривдниками, щоб мінімізувати негативні наслідки для постраждалих. Відтак - завжди нагадують людям про те, куди варто звертатися у випадках вчинення проти них насильства.

Якщо ви стали очевидцем насильницьких дій ваших сусідів чи знайомих, а особливо до дітей – не залишайтесь байдужими, повідомте на спецлінію «102». Пам’ятайте: жертви насильства у більшості випадків не в змозі захистити себе самі, а замовчування таких фактів призводить до його повторного вчинення у більш жорстокій формі.

Нагадаємо, крім поліції, у випадках домашнього насильства громадяни можуть звертатися на Гарячу лінію з питань насильства та складних життєвих обставин за номером 0 800 406 434.

Також до:

- служби «Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі» (0 500 661 934);

- мобільної бригади соціально-психологічної допомоги UNFPA (096 01 92 165, 066 01 92 165);

- Чернівецького міського центру соціальних служб (095 451 47 23);

- Центру допомоги врятованим (098 09 03 997).

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux