Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Шахраї ошукали буковинок на 126 тисяч гривень: поліцейські розпочали кримінальні провадження
Опубліковано 26 жовтня 2022 року о 12:21

Протягом минулої доби на спецлінію «102» надійшло чотири повідомлення від жительок Чернівецької області про те, що невідомі особи незаконно заволоділи їхніми коштами. Дізнавачі поліції проводять досудові розслідування за цими фактами. 

25 жовтня до поліції звернулася 58-річна чернівчанка та повідомила, що їй зателефонував невідомий, який представився трейдером та запропонував швидкий спосіб заробити грошей. Чоловік порадив жінці придбати акції однієї компанії та вподальшому продати їх дорожче. Заявниця довірилася незнайомцю та перерахувала на банківські рахунки афериста майже 40 тисяч гривень.

Цього ж дня у 70-річної жительки обласного центру порушник виманив гроші, використовуючи досить відому шахрайську схему представляючись працівником фінансової установи. Псевдобанкір сказав, що з банківської картки заявниці хтось намагається зняти гроші, та щоб цього не сталося треба заблокувати її. Жінка без вагань надала всі необхідні дані співрозмовнику, після чого з рахунку буковинки було списано 7 тисяч гривень.

Ще однією жертвою онлайн-шахрайства стала 40-річна жителька міста Новоселиця. Заявниця розповіла поліцейським, що в мобільному застосунку побачила оголошення про отримання соціальної допомоги внутрішньо переміщеним особам. Жінка перейшла за фішинговим посиланням, урезультаті з її банківського рахунку пропали майже 64 тисячі гривень.

Також цього дня до поліції із заявою про шахрайство звернулася 57-річна жителька Дністровського району. Буковинка повідомила правоохоронцям, що невідома особа під приводом оформлення документів для працевлаштування за кордоном заволоділа її 16 тисячами гривень, які жінка самостійно перерахувала на картковий рахунок вказаний аферистом.

За цими фактами дізнавачі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Наразі проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці нагадують буковинцям про необхідність перевіряти інформацію про нарахування чи списання коштів з рахунків. Також громадяни повинні пам’ятати про те, що не потрібно розголошувати свої персональні дані та переходити за сумнівними посиланнями. Не довіряйте незнайомим чи малознайомим особам.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux