Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Шахраї ошукали буковинців на суму понад 253 тисячі гривень: поліцейські проводять досудові розслідування
Опубліковано 31 жовтня 2023 року о 11:41

Впродовж минулої доби співробітники Чернівецького районного управління поліції зареєстрували три звернення про шахрайські дії. Ще одне повідомлення, цього ж дня, зареєстрували працівники відділення № 1 (м. Сокиряни) Дністровського райвідділу поліції. Буковинські поліцейські вкотре нагадують мешканцям краю про необхідність бути пильними та остерігатися шахраїв, які видають себе за нібито працівників банку.

Зокрема, 58-річний чернівчанин повідомив, що 30 жовтня до нього зателефонувала невідома особа та представилась працівником фінансової установи. Під приводом надання допомоги у розблокуванні банківської картки співрозмовник увійшов у довіру до буковинця та дізнався конфіденційну інформацію. У подальшому з рахунку чоловіка списалося 7 500 гривень.

Жертвами подібної схеми шахраїв стали 44-річна жителька міста Сокиряни Дністровського району та 42-річний мешканець села Топорівці Чернівецького району. Видаючи себе за співробітників служби безпеки банку, зловмисники дізналися в потерпілих реквізити банківських карток і заволоділи наявними на рахунку коштами. Внаслідок протиправних дій чоловік втратив з карткових рахунків 100 тисяч гривень, а жінка з кредитної карти 137 тисяч гривень.

Також в пастку аферистів потрапила жителька обласного центу. Чернівчанка повідомила поліцейським, що виявила на банківській картці відсутність 8700 гривень. Зі слів заявниці гроші були перераховані на невідомий картковий рахунок.

Відомості про вказані факти співробітники поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Досудові розслідування тривають.

Поліцейські наголошують буковинцям на дотриманні правил онлайн-безпеки: не переходьте за сумнівними Інтернет-посиланнями, не повідомляйте персональні дані, номер та строк дії банківської картки, PIN-код, CVV-коди, паролі до Інтернет-банкінгу, кодове слово або іншу інформацію.

У випадку якщо ви стали жертвою шахрайства - одразу телефонуйте на спецлінію «102».

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux