Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Шахраї продовжують виманювати гроші довірливих громадян, використовуючи при цьому різні схеми афер. Поліцейські рекомендують буковинцям не розголошувати конфіденційну інформацію
Опубліковано 08 жовтня 2024 року о 15:25

Упродовж минулої доби до співробітників поліції звернулися четверо жителів області, які стали жертвами шахрайства. Під час покупок в інтернеті 54-річна жителька села Лівинці втратила 13 500 гривень, а 33-річна жителька села Бояни – 800 гривень. Також цього дня 59-річного жителя Красноїльська ошукали на 20 000 гривень, а 58-річного жителя Новодністровська - на 8500 гривень. Чоловіки хотіли отримати додаткові виплати під час війни. Правоохоронці за всіма фактами розпочали кримінальні провадження.

Учора, 7 жовтня, до Чернівецького РУП звернулася 54-річна жителька Дністровського району із заявою про шахрайство. Заявниця розповіла поліцейським, що під час покупки автомобільних шин її ошукав недобросовісний продавець. Жінка отримала повідомлення на оформлення онлайн-доставки та ввела реквізити банківської картки, а в результаті отримала сповіщення про перерахування понад 13 500 гривень на невідомий рахунок.

Цього ж дня до співробітників поліції надійшло повідомлення від 33-річної жительки села Бояни. Жінка розповіла, що хотіла купити взуття та перерахувала 800 гривень як завдаток. Однак товар так і не отримала, а зв’язок з продавцем обірвався.

Також із заявами про шахрайство до співробітників поліції звернулися ще двоє буковинців. Заявники повідомили правоохоронцям, що невідомі особи ошукали їх під час оформлення фінансової допомоги. Буковинці перейшли за фішинговими посиланнями та ввели реквізити своїх банківських рахунків. Таким чином у 59-річного жителя Красноїльська аферисти привласнили 20 тисяч гривень, а у 58-річного жителя Новодністровська – 8500 гривень.

За всіма фактами шахрайства співробітники поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Поліцейські Буковини закликають громадян:

* не розголошуйте конфіденційну інформацію, яка стосується ваших банківських рахунків;

* не довійте незнайомцям;

* перевіряйте отриману інформацію;

* не перераховуйте кошти на невідомі рахунки;

* оплачуйте за товар і послуги після їх отримання.

Будьте пильними, не дайте аферистам себе ошукати!

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux