Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі підрозділи Буковини протягом минулого року покращили динаміку розкриття злочинів
Опубліковано 24 січня 2024 року о 11:45

Співпрацюючи з іншими органами досудового розслідування, слідчі ГУНП в Чернівецькій області протягом 2023 року ефективно спрацювали за напрямами своєї роботи та скерували більше матеріалів кримінальних проваджень до суду. Серед них – переправлянням осіб через державний кордон, злочини, пов’язані з корупцією, проти довкілля, у бюджетній та земельній сфері. 

Так, слідчі поліції Буковини розпочали на майже 25% більше кримінальних проваджень, ніж за 2022 рік (8326 на противагу 6678).  До суду скеровано на 18,8 % матеріалів більше ніж у минулому році. 

Зокрема, співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області скерували до суду 11 обвинувальних актів відносно 35 осіб, які вчинили злочини у складі організованих злочинних груп. За результатами розслідувань, накладено арешт на майно на 72 мільйона гривень (на 337% більше, ніж розмір завданих збитків).

Окрім цього, до суду скеровано 107 обвинувальних актів щодо 115 осіб за наслідками розслідування кримінальних проваджень про корупційні злочини (86 щодо 95 осіб у 2022 році). За розслідуваними кримінальних проваджень цієї категорії накладено арешт на майно на суму понад 86 мільйонів гривень (481% від завданих збитків).

У бюджетній сфері слідчі поліції завершили досудові розслідування за 10 фактами відносно 15 осіб. Накладено арешт на майно на суму 63 мільйона гривень (майже 350% більше, чим розмір завданих збитків).

Що стосується злочинів у сфері земельних правовідносин, за наслідками розслідування кримінальних проваджень, слідчі поліції скерували до суду 9 обвинувальних актів щодо 11 осіб. До державної власності повернуто майже 330 гектарів землі вартістю понад 27 мільйонів гривень.

У період дії воєнного стану поліцейські Буковини документують більше злочинів, пов’язаних із незаконним переправленням чоловіків призовного віку через державний кордон України. Так, слідчі підрозділи ГУНП в Чернівецькій області протягом 2023 року зареєстровали 211 злочинів, 105 особам вже повідомили про підозри. 

Розслідування злочинів проти довкілля завжди залишається актуальним для поліції Буковини через її географічне розташування. Протягом минулого року до суду слідчі поліції скерували 40 обвинувальних актів щодо 43 осіб, які вчиняли протиправну порубку дерев, незаконно видобували корисні копалини тощо.  У рамках розслідування кримінальних проваджень арешт накладено на суму понад 6 з половиною мільйона гривень.

Комплексний підхід слідчих поліції щодо ефективності документування злочинів, збір доказової бази і скерування кримінальних проваджень до суду забезпечить справедливе і законне покарання злочинцям. 


Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux