Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі поліції повідомили про підозру буковинцю за надання неправомірної вигоди поліцейським
Опубліковано 20 січня 2023 року о 12:21

Чоловік запропонував працівникам поліції гроші, щоб уникнути адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху. За спробу підкупу службових осіб правопорушнику загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Патрулюючи території обслуговування, працівники реагування відділення № 4 (м. Новоселиця) Чернівецького районного управління поліції зупинили водія мотоцикла «Viper» за їзду без мотошолома. Порушником виявився 44-річний житель села Великосілля.

Під час винесення постанови про адміністративне правопорушення поліцейські помітили у буковинця ознаки сп’яніння та запропонували пройти тест на приладі «Drager Alcotest», однак чоловік відмовився. В подальшому правоохоронці запросили водія сісти до салону службового автомобіля, щоб проїхати до медичної установи для проходження освідування. Усвідомлюючи, що йому загрожує адміністративна відповідальність, порушник вирішив надати працівникам поліції неправомірну вигоду.

Поліцейські відмовилися від грошей і попередили буковинця про неприпустимість протиправної поведінки та кримінальну відповідальність, передбачену чинним законодавством.

Проігнорувавши застереження правоохоронців, чоловік поклав кошти до службового автомобіля. Працівники поліції зафіксували неправомірні дії та викликали на місце події слідчо-оперативну групу.

Відносно кермувальника складено адміністративні матеріали за статтями 121 (Порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) та 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Новоселицького відділу Чернівецької окружної прокуратури повідомили чоловікові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux