Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі поліції завершили досудове розслідування резонансної ДТП зі смертельними наслідками в Чернівецькому районі
Опубліковано 11 листопада 2021 року о 15:51

Нагадаємо: ввечері 25 липня в селі Киселів нетверезий водій автомобіля «Mercedes-Benz» допустив зіткнення з мотоциклом. Покинувши потерпілих, кермувальник втік з місця аварії та декілька днів переховувався від правоохоронців. Внаслідок зіткнення водій мотоцикла загинув, а його пасажирка отримала тяжкі тілесні ушкодження.

Досудове розслідування за цим фактом здійснювали співробітники відділу розслідування злочинів у сфері транспорту Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області. Поліцейські встановили, що 28-річний місцевий житель керував автомобілем «Мerсedes-Benz» у стані алкогольного сп’яніння.

Наближаючись до нерегульованого перехрестя по другорядній дорозі, водій легковика проявив неуважність і самовпевненість, не надав перевагу в русі мотоциклу «Suzuki», який рухався по головній дорозі, та допустив зіткнення.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди 23-річний водій мотоцикла загинув, а його 19-річна пасажирка отримала небезпечні для життя тяжкі тілесні ушкодження.

Слідчі поліції з’ясували, що водій автомобіля скоїв ДТП внаслідок порушення та невиконання вимог семи пунктів Правил дорожнього руху. Ще одне порушення ПДР зловмисник допустив, поїхавши з місця автопригоди.

Незважаючи на те, що своїми діями створив загрозу для життя потерпілих, кермувальник не надав їм домедичної допомоги, не викликав лікарів і не повідомив поліцію про аварію. Щоб уникнути відповідальності, порушник втік, залишивши потерпілих у безпорадному стані.

Поліцейські повідомили водію автомобіля про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) та частиною 1 статті 135 (Залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України. За клопотанням органів досудового розслідування, суд обрав водію винятковий запобіжний захід – тримання під вартою без альтернативної можливості внесення застави.

За результатами досудового розслідування правоохоронці склали обвинувальний акт і скерували його до суду.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux