Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі поліції завершили розслідування діяльності організованої злочинної групи буковинців, які незаконно переправляли чоловіків через державний кордон
Опубліковано 13 квітня 2022 року о 13:04

Нагадаємо: 5 березня цього року на прикордонній території Вижницького району правоохоронці задокументували злочинні дії групи осіб, які намагалися поза пунктом пропуску переправити до Румунії 16 чоловіків різного віку. За такі дії членам угруповання загрожує до 9 років ув’язнення та конфіскація майна.

Знаючи про діюче обмеження на виїзд за кордон чоловіків віком 18-60 років, 24-річний буковинець вирішив скористатися ситуацією та незаконно збагатитися, допомагаючи ухилянтам покинути Україну. Для цього він організував злочинну групу та залучив до неї двох своїх знайомих віком 18 і 21 рік, які добре орієнтуються на прикордонній території.

Щоб потрапити до Румунії поза пунктами пропуску, охочі уникнути мобілізації повинні були сплатити зловмисникам від 1 до 3 тисяч доларів США за одну людину. На початку березня цього року члени злочинного угруповання зібрали групу з 16 чоловіків різного віку для незаконного переправлення через кордон. На автомобілях «Mitsubishi Pajero Wagon» і «Nissan Patrol» перевезли їх у село Банилів-Підгірний, а далі планували пішки провести їх до сусідньої країни.

Однак порушникам так і не вдалося реалізувати свої протиправні наміри. Коли вони повели своїх «клієнтів» колоною до лінії розмежування державного кордону України та Румунії, у селі Фальків Вижницького району їх затримав прикордонний наряд.

Розслідуючи протиправну діяльність зловмисників, правоохоронці встановили в їхніх діях ознаки організованої злочинної групи. Слідчі обласного управління Нацполіції під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури повідомили членам угруповання про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України та вручили обвинувальні акти.

Зловмисники обвинувачуються у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчиненому організованою злочинною групою з корисливих мотивів. Відповідно до чинного законодавства, такі дії караються позбавленням волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux