Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі поліції завершили розслідування смертельної ДТП у райцентрі на Буковині
Опубліковано 22 жовтня 2020 року о 18:00

Нагадаємо, автопригода сталася вночі 2 вересня у місті Кіцмань. Водій мікроавтобуса «Ford Transit» у стані наркотичного сп’яніння на смерть збив жінку-пішохода і втік з місця ДТП. Упродовж 15 хвилин поліцейські розшукали і затримали кермувальника. Суд підтримав клопотання слідчих поліції та заарештував зловмисника.

Під час досудового розслідування слідчі обласного управління Нацполіції та Кіцманського відділу поліції з’ясували призначили низку криміналістичних експертиз і з’ясували, що в ніч з 1 на 2 вересня 27-річний чернівчанин рухався на автомобілі «Ford Transit» по вулиці Незалежності у місті Кіцмань. При цьому, водій керував транспортним засобом у стані наркотичного сп’яніння та перевищив швидкість, допустиму в межах населеного пункту.

Кермувальник не врахував дорожньої обстановки, неправильно застосував прийоми керування автомобілем і не помітив вчасно жінку-пішохода, яка переходила дорогу. Водій не загальмував і допустив наїзд на 35-річну місцеву жительку, яка від отриманих тілесних ушкоджень загинула.

Травмувавши потерпілу, порушник залишив її на дорозі і втік з місця автопригоди. Відповідно до висновку судово-медичної експертизи, жінка померла внаслідок політравми у вигляді численних переломів кісток з ушкодженням внутрішніх органів.

За результатами досудового розслідування група слідчих у складі співробітників відділу розслідування злочинів у сфері транспорту Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області та Кіцманського відділу поліції склала обвинувальний акт. За погодження Кіцманської місцевої прокуратури слідчі направили його до суду для розгляду.

Зловмисник обвинувачується у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 135 (Залишення в небезпеці) та частиною 2 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux