Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Слідчий – це аналітик у командній роботі поліцейських», - старший лейтенант Віталій Ринжук
Опубліковано 01 липня 2020 року о 09:15

Саме вони одними з перших у складі слідчо-оперативної групи приїжджають на місце злочину. Саме вони здійснюють досудове розслідування кримінальних правопорушень та повідомляють про підозри зловмисникам. Про слідчих, специфіку та складність роботи у день їхнього професійного свята спілкуємося зі старшим слідчим відділу розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області (детективом), старшим лейтенантом Віталієм Ринжуком.

Ще в шкільні роки Віталій визначився зі своєю майбутньою професією, оскільки зростав у родині поліцейського. «Батько змалку привчав нас з сестрою до неухильного дотримання дисципліни, порядку та відповідальності. Ми часто приходили до нього на роботу, відвідували різноманітні поліцейські заходи. Завдяки цьому у нас сформувалася думка, що бути правоохоронцем це сміливо», - розповідає слідчий.

Після закінчення правничого коледжу Віталій проходив службу у внутрішніх військах МВС (тепер - Нацгвардія). 1 листопада 2011 року став першим робочим днем Віталія в органах внутрішніх справ на посаді помічника дільничного офіцера поліції Хотинського відділу поліції. Старший лейтенант не виключає того, що саме магія цифр (п’ять одиниць у даті) зіграла свою роль в його успішній кар’єрі. Адже, згідно із нумерологією, одиниця – це число лідерства та вдалих починань.

Віталій Ринжук пригадує, коли разом з колегами здійснював відпрацювання території обслуговування. Саме тоді поставив собі за ціль стати слідчим. Щодня вдосконалюючи свої знання та навики, наполегливо йшов до мети. Для цього вступив до Національної академії внутрішніх справ, після закінчення якої поліцейський повернувся до Хотинського відділу поліції, але вже слідчим. У 2019 року став детективом у відділі розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області.

Разом з колегами старший лейтенант займається розслідуванням розбоїв, злочинів, пов’язаних з торгівлею наркотиками, зброєю. Навантаження на слідчих наразі велике. Однак, враховуючи специфіку відділу, у якому працює Віталій Ринжук, кількість кримінальних проваджень, які направляється до суду, є невеликою. «Для Буковини такі справи резонансні і до моменту скерування їх до суду проходить чимало часу. Під час досудового розслідування проводиться низка експертиз, слідчі експерименти, допити учасників події. На кожному з цих етапів робота слідчого полягає у всебічному та неупередженому розслідуванні кримінальних проваджень», - каже детектив.

Старший лейтенант Віталій Ринжук називає свою роботу ідеальною, тому що вона поєднує три важливі для нього моменти: спілкування з людьми, боротьбу зі злочинністю та надання допомоги населенню.

«Розкриття злочинів іноді триває довго. Коли під час розслідування тісно спілкуєшся з потерпілими, то мимоволі переймаєшся їхньою бідою та проблемами. І саме від успішно проведеної роботи, зокрема слідчих залежить, чи понесуть покарання винні особи», - розмірковує детектив.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux