Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Створення безпекового середовища у громадах Буковини – і надалі залишається спільним завданням поліції та влади
Опубліковано 14 листопада 2022 року о 12:20

Реагуючи на потреби поліцейських офіцерів громад, представники влади посилюють підтримку їх матеріально-технічної бази. Так, установлення додаткових камер відеоспостереження у публічних місцях на території Кіцманської територіальної громади, дало можливість поліцейським ефективніше реагувати на виклики та повідомлення громадян. 

До складу Кіцманської територіальної громади входить 11 населених пунктів, де проживає майже 25 тисяч людей. Наразі цю територію обслуговують двоє поліцейських офіцерів громади: капітан поліції Василь Данилюк і старший лейтенант поліції Андрій Ватрич. Ще один буде призначений на посаду незабаром після завершення відповідного навчання. 

Співпраця між поліцією, керівниками територіальних громад та населенням дає свої позитивні результати, каже поліцейський офіцер Кіцманської ТГ Василь Данилюк:  

– У березні цього року я приступив до виконання своїх функціональних обов’язків. Нашу ініціативу щодо встановлення додаткових камер відеоспостереження, де є скупчення людей, підтримали керівники територіальної громади.  Головна перевага камер у тому, що вони виведені на монітор до поліцейської станції та працюють у цілодобовому режимі, відтак – поліцейські оперативніше встановлюють осіб, причетних до вчинення адміністративних і кримінальних правопорушень. 

Для запобігання вчиненню злочинів серед чи відносно вразливих категорій населення, внутрішньо переміщених та адмінаглядних осіб працівники поліції спільно з представниками соціальних служб систематично відвідують їх за місцем проживання.  

– З того часу як на території нашої громади з’явилися додаткові камери відеоспостереження, наша співпраця з поліцією стала ефективнішою. Ми підтримуємо усі ініціативи поліцейських офіцерів громад щодо забезпечення їх необхідним для покращення у повсякденній роботі під час здійснення  правопорядку на території ТГ. Вчасно реагуючи на ці потреби, ми з поліцейськими реалізовуємо наше спільне завдання – цілодобова безпека громадян, – говорить в.о. голови Кіцманської ТГ Олександр Марусяк. 

Правоохоронці постійно проводять з населенням профілактичні бесіди та у період війни росії проти України допомагають волонтерам доправляти необхідні речі та продукти харчування потребуючим громадянам. 

– З поліцією ми співпрацюємо плідно. Вони завжди долучаються і допомагають малозабезпеченим та вразливим категоріям населення. Був випадок: до поліції звернувся  неповнолітній хлопець, який не мав одягу і взуття, щоб ходити до школи. Поліцейські звернулися до нашого волонтерського центру  і ми разом забезпечили юнака усім необхідним. Дякуємо поліцейським за ініціативність і  допомогу, – каже Анна Юрбаш, керівник Кіцманського районного волонтерського центру. 

Нагадаємо: на Буковині проєкт «Поліцейський офіцер громади» стартував у вересні минулого року. Тоді представники 28 територіальних громад регіону підписали меморандум про співпрацю. 


Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux