Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Система «Custody Records» почала працювати ще в трьох підрозділах буковинської поліції
Опубліковано 11 листопада 2022 року о 18:10

Сьогодні, 11 листопада, цей проєкт розпочав свою роботу у відділеннях поліції № 5 (смт Глибока) та № 6 (м. Новоселиця) Чернівецького райуправління поліції, а також у відділенні № 1 (смт Путила) Вижницького райвідділу поліції. Нагадаємо: автоматизована система фіксації всіх дій із затриманими особами з липня цього року вже функціонує в територіальних підрозділах поліції в Сокирянах і Кельменцях


Правоохоронці переобладнали службові приміщення відповідно до встановлених стандартів і встановили сучасне обладнання, що цілодобово фіксує перебування громадян у будівлях відділень поліції. Крім цього, особовий склад підрозділів пройшов спеціальне навчання щодо функціонування системи «Custody Records».

Готовність поліцейських до роботи із автоматизованою системою фіксації дій сьогодні перевірили представники центрального апарату Нацполу, місцевої влади й правоохоронних структур краю.

Начальник Управління дотримання прав людини Національної поліції України Руслан Горяченко високо оцінив готовність Буковини реалізовувати проєкти НПУ.

«Дуже приємно бути сьогодні в Чернівецькій області, бо тут важливість запровадження сучасних методів роботи розуміють не лише поліцейські, а й представники місцевої влади. Як бачимо, така взаємодія дає гарні результати».

Присутні оглянули переобладнані приміщення поліції. Також поліцейські продемонстрували їм роботу системи «Custody Records» на прикладі типової ситуації затримання особи.

У всіх приміщеннях поліції, де перебуває затриманий, де він спілкується з адвокатом і слідчими, встановлено відеокамери. Зображення з них виведено на загальний монітор і його можна переглянути в режимі реального часу або в запису.

Як зазначив керівник Чернівецької обласної прокуратури Антон Ковальський, система «Custody Records» виконує превентивну функцію і дисциплінує як правопорушників, так і працівників поліції.

«Перш за все, робота цієї системи у відділах і відділеннях поліції нашої області – це безпека затриманих осіб, – наголосив начальник ГУНП в Чернівецькій області Руслан Дударець. – До того ж у випадку надходження якихось скарг на дії поліцейських, їм потрібно буде менше пояснювати контролюючим і наглядаючим органам, адже весь процес фіксується на відео».

Голови місцевих громад подякували правоохоронцям за зміцнення безпеки на території громад і запевнили у своїй підтримці проєктів Нацполіції.

«Ми завжди допомагали правоохоронним органам, оскільки безпека в громаді є одним із найбільш важливих чинників. Спільно з поліцією ми вже реалізовуємо різні програми й надалі будемо підтримувати нашу тісну співпрацю», – розповів голова Глибоцької територіальної громади Григорій Ванзуряк.

Його колега з Великокучурівської територіальної громади Василь Тодеренчук подякував поліції від імені громади за виконаний обсяг робіт і звернув увагу, що ці зміни мають гарні відгуки у населення і наразі довіра до поліцейських суттєво зросла.

«Запровадження системи «Custody Records» – це великий крок для нашої громади, – наголосила завідувач сектору Глибоцького бюро правової допомоги Яніна Богдан. – Впевнена, ця система буде стимулювати і самих адвокатів. Адже для них безпека теж має дуже велике значення».

Схвально відгукуються про систему фіксації дій із затриманими особами і місцеві прокурори. Зі слів керівника Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури Ігоря Димчука, «Custody Records» значно полегшить їхню роботу, оскільки всі дії поліції повністю будуть зафіксовані. Крім цього, допити осіб у спеціально призначених для цього кімнатах, будуть додатковим доказом для використання у кримінальному судочинстві.

«Однозначно, це крок уперед в системі зміцнення захисту прав людини. Це позитивно впливає на якість роботи як самої поліції, так і на захист прав громадян», – підкреслив Юрій Григорчак, голова Глибоцького районного суду.

Начальник відділу прикордонної служби «Порубне» Сергій Ярощук додав: «Безпека поліцейських – це дуже важливий крок. Так само і безпека затриманих. Впевнений, у тісній взаємодії органів Національної поліції ця система неодноразово покаже своє покращення».

Головне управління Національної поліції в Чернівецькій області продовжує реалізацію ключових проєктів НПУ для підвищення рівня безпеки в регіоні, захисту прав громадян і відповідності кращим європейським напрацюванням у сфері забезпечення правопорядку.


Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux